Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 116

Преглед на хибрид режима

На новия си кошер направих краката от габър. Много яко и здраво дърво, но хал хабер си нямам как ще му действа влагата. Всеки случай си мисля че ще издържи повече от чама. Някой има ли опит с габър ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Наблюдател
    Регистриран
    06.10.2010
    http://chichovanko.mylivepage.com/im...1%D1%80442.jpg нещо което ползувам
    lz2iry 30 бр ЛР

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Влад
    На новия си кошер направих краката от габър. Много яко и здраво дърво, но хал хабер си нямам как ще му действа влагата. Всеки случай си мисля че ще издържи повече от чама. Някой има ли опит с габър ?
    Габърът е по здраво от чамът но не е много здраво.Мъждравката е относително здраво дърво,пръти от това дърво се използват за заграждение- ограда издържа доста време но влагата незнам как му влиае.Сърцевина на дъб е най здраво, стомана направо вземете старовремените къщи те са направени почти изцяло със сърцевината на това дърво.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Моите стойки са изцяло метални с циментова подложка на краката,стана ми интересно когато прочетох за крака от акация и затова попитах какво точно имате предвид.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    аз слагам 4 тухли 4-ворки и нямам проблем нито си играя да режа неща нито пък и заварявам слагам а и хората не се интересуват от тухлите така както от желязото поне това си е мое лично мнение

И аз ги слагам на тухли макар да чувам че кошерите поемали влагата от тухлите ама поне е сигурно че Африканците няма да посегнат
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Здравеите, а външни гуми от лека кола ползвали ли сте?

Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev
    Здравеите, а външни гуми от лека кола ползвали ли сте?
    Не те съветвам да ги ползваш. Горими, неустойчиви, гадни и т.н.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    3бр 5см х 10см х 100см (50х100х1000мм)
    2бр 5см х 10см х 150см (50х100х1500мм)
    4бр 2,5см х 5см х 55см (25х50х550мм)
    Винтове 3х50 и 5х100-120
    Всичко под 8 лева за два кошера. Височина 15см, а до прелката 22см с краката на дъното. Да се затвори входа са нужни 25,5см сняг.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Само като препоръка за стойката - тези двете странични ограничаващи летвички на кошера според мене не трябва да ги има. В процепа между тях и кошера ще започнат да се натрупват мокри буклуци (кал, листа и т.н.) и тези боклуци ще започнат да гният.

По-добре е тези напречни летвички да са ОТДОЛУ НА КОШЕРА в неговата периферия. Ако ги направиш с размер 40х40 или 50х50, под кошера ще се образува пространство с идеални размери за подпъхване на плосък кантар. Аз самият напролет се каня модифицирам хиляди стойки, слагайки такива напречни летвички. Това е единственият начин, при който времето за претегляне на даден кошер може да се сведе до 1-2 секунди.

Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •