Един приятел и той ми заточва циркулярните триони с видия за 25 ст на зъб.Обаче като стане много тънка твърдосплавната пластина и почват да се чупят.
Един приятел и той ми заточва циркулярните триони с видия за 25 ст на зъб.Обаче като стане много тънка твърдосплавната пластина и почват да се чупят.
На два пъти носих циркулярен трион за заточване, и двата пъти трябваше да чакам по три дена.
Реших да си купя машинка за заточване.
Понеже ще я ползвам само за себе си, искам да бъде евтина, но все пак да върши работа.
Някой може ли да посочи модел, от който има добри впечатления.
В нета се спрях на два модела: https://suneuropa.com/product/5519/m...-de-94217.html
и http://dikarconsult.com/%D0%BC%D0%B0...o-sbs-400.html
Ако някой има мнение нека сподели.
Благодаря.
Аз ползвам на Гюде и ми върши работа и аз съм любител и заточвам доста рядко.
Нямам преки впечатления от тези машинки, но съм рязал със лошо заточен диск и е доста неприятно. За това ползвам тази услуга от специалисти, а за да не чакаш може просто да си вземеш още един диск. При тази цена на машинката и цената на заточване,купуване на втори диск е най-изгодно.
Здравейте,искам да попитам дали някой е правил самоделен дърводелски щтрайхмус. Имам вал от абрихт 50см работна дължина и нов двигател 4кв трифазен (долу горе повърхностна идея). Мисля ,че няма да е проблем да се направи стойката за вала и двигателя. Трудното очаквам да е при направата на подвижен плот за нагоре-надолу и подавателен механизъм за дървения материал.Ако има майстори ,който биха се навили да го направят-да пишат или на тел.- 0988919636
Имам 4-ри операционна машина която ползвам в работилница 150 кв.м . Сега зимно време е студено, а трябва да направя 120-130 магазина и си мисля да си купя нещо по компактно за сглобките и да мога в една стаичка 4/4 да работя
на топло.
Гледах вчера тази, но мислех , че енхела трябва да е син, а това много на Райдар ми мязаhttp://www.praktiker.bg/bg/Stationar...025-U/p/475462
Моля за съвет, ако някой ползва подобна или е изхвърлилтакава!
Ще върши ли работа?
Мощността и оборотите достатъчни ли са?
С подобна направих сто кошера на три корпуса,мощноста е достатъчна но проблема е че плота е малък,правих друг върху него в комплект с четири шейни.Оригиналните плъзгачи дават голямо отклонение и стават само да си нарежеш подпалки,шумна е и като цяло може да свърши работа но ако сега трябваше да я купувам не бих го направил.
На пръв поглед и на мен ми се струва, че линеала не е достатъчно широк, но може да го слагаш и със стяги.
Аз имам подобна, но линеала се разширява настрани заедно с плота,(мисля до 60 см)
И предпазителя ще трябва да се свали когато правиш фалците.
Мойта е 1500 вата,(на 110V) и с оригиналния си диск реже идеално. Много е шумна!
CIMG2321.JPG
Мога да ти дам друго елегентно и евтино решение на проблема - направи си стаичка от дърво и найлон (един вид парник) около машината. Машината си я знаеш, бързо ще се стопля с една духалка...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))