Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Не знам защо ме карате да ви напомням, че РАБОТНИЦИТЕ ВЕЧЕ ИМАХА СВОЯ ШАНС, НО СЕ ПРОВАЛИХА. Нали на 9 септември 1944 г. спечелиха власта (заграбиха я с много кръв), веднага след това избиха или изгониха от България всички бизнесмени, заграбиха им имуществото (откраднаха го) и после 45 години управляваха държавата съобразно собствените си виждания и разбирания. Как завърши всичко това - сами знаете. Още сърбаме чорбата на това, което го надробиха работниците с тяхната си велика идеология (социализъм или комунизъм).
Според мен грешиш ! Класа от класата по скоро : най-мързеливата,най-непрокопсалата ! Нали ? Много е тежка темата и ще оскверним паметта на много хора ! Това не е класов преврат, не и по смисъла по който го описваш ! Просто не е подходящ примера за взаимоотношения началник-работник !
Не бих вписал в категорията провалили се,заграбили,гонили някого, откраднали, моите родители,баби,дядовци ! Зле изградения икономически модел на прехода изгради лоша представа, що е бизнес, що са нормални взаимоотношения между субектите в бизнеса, и оттам търсенето на аналогии в историята ни е някак нелепо !!!