Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 443

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не знам защо ме карате да ви напомням, че РАБОТНИЦИТЕ ВЕЧЕ ИМАХА СВОЯ ШАНС, НО СЕ ПРОВАЛИХА. Нали на 9 септември 1944 г. спечелиха власта (заграбиха я с много кръв), веднага след това избиха или изгониха от България всички бизнесмени, заграбиха им имуществото (откраднаха го) и после 45 години управляваха държавата съобразно собствените си виждания и разбирания. Как завърши всичко това - сами знаете. Още сърбаме чорбата на това, което го надробиха работниците с тяхната си велика идеология (социализъм или комунизъм).

В момента отново имаме класови различия, но те вече не са заради експлоатацията на човек от човека, защото всичко вече е ДОБРОВОЛНО, а защото отново работниците имат разбирания, които ако пак им дадем да ги реализират на практика, пак ще закопаят държавата. Всъщност вече го правят. Но тъй като само глупаците повтарят грешките си, просто забравете, че работниците отново някога ще получат власт. Те не знаят какво да правят с нея, пък и не го могат. Това вече е известно, а историята помни.

Не ми се сърдете, но това е моето мислене. Вашето е различно, и аз не ви се сърдя за това. Просто спорим и всеки се опитва да извади доводи в своя защита. Истината обаче е, че ако работници и работодатели работеха в синхрон, едните като конструктори (проектанти) на бизнес, а другите като съвестни изпълнители, можехме да постигнем много. Да, ама в България това не се получава, и затова страда, а в други държави се получава, и затова просперират.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Полит информация не искам .
    Тук четох за Челопеч , ама не е само това .
    Знам много , но няма да споделя .
    Концесии и пак концесии .
    Бях свидетел на РМД-то и какво стана-некадърник по онова време изкупи всичко и направи фирма .
    Постоянно дава насоки на работниците си , а грам не разбира.
    ,,Каквото и да правите -правете го на светло ,, .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не знам защо ме карате да ви напомням, че РАБОТНИЦИТЕ ВЕЧЕ ИМАХА СВОЯ ШАНС, НО СЕ ПРОВАЛИХА. Нали на 9 септември 1944 г. спечелиха власта (заграбиха я с много кръв), веднага след това избиха или изгониха от България всички бизнесмени, заграбиха им имуществото (откраднаха го) и после 45 години управляваха държавата съобразно собствените си виждания и разбирания. Как завърши всичко това - сами знаете. Още сърбаме чорбата на това, което го надробиха работниците с тяхната си велика идеология (социализъм или комунизъм).

В момента отново имаме класови различия, но те вече не са заради експлоатацията на човек от човека, защото всичко вече е ДОБРОВОЛНО, а защото отново работниците имат разбирания, които ако пак им дадем да ги реализират на практика, пак ще закопаят държавата. Всъщност вече го правят. Но тъй като само глупаците повтарят грешките си, просто забравете, че работниците отново някога ще получат власт. Те не знаят какво да правят с нея, пък и не го могат. Това вече е известно, а историята помни.

Не ми се сърдете, но това е моето мислене. Вашето е различно, и аз не ви се сърдя за това. Просто спорим и всеки се опитва да извади доводи в своя защита. Истината обаче е, че ако работници и работодатели работеха в синхрон, едните като конструктори (проектанти) на бизнес, а другите като съвестни изпълнители, можехме да постигнем много. Да, ама в България това не се получава, и затова страда, а в други държави се получава, и затова просперират.
    Матеев , твоят втори абзац е пълна глупост .
    Отговори си сам , защо е така .
    Моите работнички в кошерите са на друго мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    По принцип съм за абсолютна монархия (макар че знам ако е така монарха може много да направи а може и много да съсипе).
    Но когато светът бе разделен на две системи най на кяр бяха западните работници защото техните работодатели ги бе страх да не стане и там социализъм - комунизъм.
    Социализъм имаше в 20-30 държави а капитълизъм в другите 200 с малко монархии.
    Всички държави ли са богати и хората са добре като не е имало този строй там.

П.П. Иначе съм съгласен с вас г-н. Матеев че с добри работодатели и съвестни работници може да се постигне много.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 11.10.2016 в 18:27. Причина: правопис

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    По принцип съм за абсолютна монархия (макар че знам ако е така монарха може много да направи а може и много да съсипе).
    Но когато светът бе разделен на две системи най на кяр бяха западните работници защото техните работодатели ги бе страх да не стане и там социализъм - комунизъм.
    Социализъм имаше в 20-30 държави а капитълизъм в другите 200 с малко монархии.
    Всички държави ли са богати и хората са добре като не е имало този строй там.

П.П. Иначе съм съгласен с вас г-н. Матеев че с добри работодатели и съвестни работници може да се постигне много.
    Сериозно ! През 70-те , къде бе Великобритания , като икономика ?
    Явно и кралство Непал са напреднали драстично .
    Отивам да уча .

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Сериозно ! През 70-те , къде бе Великобритания , като икономика ?
    Явно и кралство Непал са напреднали драстично .
    Отивам да уча .
    Бай Пепи с цялото ми уважение към теб май не съм дорасъл да те разбирам понякога.
    Три пъти го прочетох почесах се зад врата и освен монархическите ми възгледи друга забележка не проумях.

Потребител
    Регистриран
    14.03.2015
    Виж, имал си и такива моменти. Във форума нищо не се трие, прегледай си мненията

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Svetlyo Виж публикацията
    Виж, имал си и такива моменти. Във форума нищо не се трие, прегледай си мненията
    Да. И в казармата нищо не се губи, само си сменя притежателя. В случая - кой може да го чете.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ще ви дам и един конкретен пример:

Всички си спомняте хиперинфлацията, когато всеки един ден курса лев/долар вървеше в ЕДНА И СЪЩА ПОСОКА - нагоре, нагоре и САМО НАГОРЕ. Колко от вас съобразиха, че знанието само на тази информация вече е достатъчно, за да се реализира ПОЛОЖИТЕЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ от всяка една финансова сделка във вярната посока? На Български език - всеки можеше да спечели с 99.99% вероятност колкото си искаше пари.

Колко от вас го съобразиха това? Колко от вас съобразиха, че при такава ситуация трябва моментално да се оттърват от всичките налични левчета и да ги превърнат във всичко друго, но не и в левове - може в долари, или в кисели краставички или в арматурно желязо, както го направихме аз и колегите ми.

Колко от вас станаха 20-30 пъти по-богати само за 6 месеца, при това напълно законно, само защото:
    1. Имаха необходимото познание за движението на финансовите пазари
    2. Направиха вярна преценка на действителноста и на свързаните с нея рискове
    3. Имаха решителноста и волята да приведат в действие теоретичните си разсъждения

Лесно беше. Очевадно беше. Всеки го знаеше и всички го виждаха, но само единици се възползваха от това.

Ето ви го един ФИЛТЪР, едно ИЗПИТАНИЕ, който действителността го предложи НА ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Шансовете на всички бяха равни, но само единици се справиха успешно и преминаха на следващото ниво на ИГРАТА, наречена ЖИВОТ. Тези, които преминаха на второ ниво на играта впоследствие преживяха още няколко ФИЛТЪРА или ПРОМЕНИ НА ПРАВИЛАТА, и на всеки един от тях някои преминаваха, а други отпадаха. И някои достигнаха 3-то, 4-то или дори 5-то ниво на играта.

А какво стана с тези, които се провалиха още на първо ниво - ами те просто бяха НАБЛЮДАТЕЛИ на играта на останалите играчи.

Та искам да ви задам един въпрос:
    Как е възможно да спечелиш една игра, ако въобще не искаш да се включиш в нея и да я играеш?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Матеев, винаги те чета с кеф. Сега си мисля, че съм пропуснал с какво си купил първата ябълка.

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •