Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Лично са ми "откривали" един път сулфонамиди и един път антибиотици, като никога ама абсолютно никога не съм ползвал подобни. Не съм купувал семейства и т.н. НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ ВЪПРОСНИТЕ "ЗАМЪСИТЕЛИ".
Рости, какво ще кажеш за животински обекти в района ( крави, овце), откъдето чрез урината могат да попаднат в меда. Наскоро се оказа че единия от откриваните препарати го добавят към водата на кокошките против диария, което е и най-логичното предположение за източника според мен ( особено ако кошерите са близко до селото, където кокошки бол).

Много е важно да разбереш КОЛКО ТОЧНО единици сулфонамиди са открили в пробата от меда ти! Защото до 10 единици на милион ( ppm; mg/kg) могат да попаднат буквално от въздуха. Когато пчеларя умишлено е използвал препарати, стойностите стигат до няколко ХИЛЯДИ на милион. ЕТО това е разликата!

До едно, 1 и нещо ppm в меда другите фирми спокойно го купуват, за в Раковски този мед обаче е "проблемен".

Рости, след като на два пъти са ти откривали остатъчни вещества ( предполагам в една и съща година, или поне с период 3 години едно от друго), що не пробваш да ги викнеш за проба - ей така от любопитство, да видиш какво ще ти отговорят.