Ще ви дам и още един конкретен пример:
В момента имам свободни оплодени майки, които съм склонен да ги продавам по 30 лв. парчето, защото разходите ми по поддръжката им живи и здрави са огромни. И наистина ако някой ми звънне днес, през декември или през Януари или Февруари, аз мога на секундата да му предоставя жива оплодена майка. И така мога да му помогна да спаси семейство с цена от 200 лв.
Знаете ли обаче какво се случва?
Когато кажа цена от 30 лв. (която дори е ниска предвид реалните разходи), веднага започва един дълъг 15 минутен разговор с упреци от типа "ама ти не си ли пчелар, ама защо ме изнудваш така" и всякакви подобни. Дори има случаи на пазарлък да му ги продам по 15 лева, защото видиш ли, заявявал ми цели 3 броя. Та това е положението към днешна дата. Българският пчелар не цени положения труд и вложените разходи, и си е ВЪОБРАЗИЛ, че някой му е длъжен с нещо - например да му подарява майки по Нова Година.
И понеже съм АДАПТИВЕН към изискванията на пазара, вече на телефонните обаждания (има ги всеки ден) твърдо отговарям НЯМА МАЙКИ. Ама щяло да му умре семейството - ами нека да мре, след като не може да оцени какви чудеса от героизъм и какви разходи са необходими, за да имаш по това време на годината оплодени майки за продан.