Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 144 от 807 ПърваПърва ... 4494134142143144145146154194244644 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,431 до 1,440 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Мой познат е споменавал, че общо му се събират 500лв. Субсидия за брой овца плюс за пасища ,друго не помня, май плюс агнето. Стана пчелар за две години и набързо се отказа.Продаде кошерите и увеличи стадото.
    Този твой познат може би ти говори за печалба от овца -мед прополис 2 отводки прашец и т.н.

Директните плащания на ДПЖ (овца и коза ) денимис е на стадо до 50бр. осемдесет и няколко лева а над 50бр. е тридесет и няколко .
    говоря само за директни плащания.

преди време исках да обясня ама ми се нахвърлиха че съм ятак на овчарите (според мен това е довод) а не че пчелата не е животно

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тук и според мен се крие "ключа от палатката" - да се накара държавата да дава субсидия за опрашването - на пчелно семейство. ОСТАНАЛО - КАКВОТО ПЧЕЛАРЯ СИ ДОКАРА. Ако трябва да ги вземе от субсидиите за целия растениевъден сектор.

Аз затова съм се насочил от догодина да ставам таксиметров пчелар.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    В тоя ред на мисли, има ли инфо (ПРОВЕРЕНО, ДОСТОВЕРНО) в колко страни опрашването е субсидирано? ОТ ДЪРЖАВАТА! Или само се гледа некъв филм, за некъв американец, с некви бадеми..........

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    В тоя ред на мисли, има ли инфо (ПРОВЕРЕНО, ДОСТОВЕРНО) в колко страни опрашването е субсидирано? ОТ ДЪРЖАВАТА! Или само се гледа некъв филм, за некъв американец, с некви бадеми..........
    За Канада опрашването си е от фермера и се заплаща на пчелно семейство (искат си силно семейство не отводка) и заплащат от 50 до 130 долара за три седмици чисто без превоз. Ама после дали му ги осребрява държавата е интересно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Този твой познат може би ти говори за печалба от овца -мед прополис 2 отводки прашец и т.н.

Толкова се писа за тая доходност, вие печалба та печалба.Моя човек така каза :идва ми към 500лв. на овца.Понеже още няма да минавам на овце ,не се вживях. Има пастир с надник 15лв., но за 30 дни в месеца.Колко от вас имат платен работник и плащат от мед.

пп. като го видя ще питам подробно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    При мен има обработваеми земи на 4-5км отдалечени от разборни кошери. Земеделците пак си жънат слънчоглед. Е ако питам за разлика в добивите не вярвам някой да ми каже. Ама пък и не вярвам да е 40-50% по-малък добива.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Имаш крава пиеш мляко - казват

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    За Вальо .Страни - Австралия , Нова Зеландия , Канада , САЩ , Аржентина , Мексико , Германия , Франция , Япония и др. .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Понеже колегата ме жегна в другата тема за де минимис реших да ви дам една идея как да спечелите повече помощ.За целта ви трябват 5 декара зема.Засявате я с люцерна и кандидатсвате по мярката млакък зем. стопанин и ето ви хоп 500 еуро.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    пп. като го видя ще питам подробно.
    Моля те не го приемай като заяждане.
    Хубаво е да се знае по колко дават за какво дават.
    Защото например ако кажем на МЗХ един кошер не се ли равнява на една дръглива овца или коза (трябва да знаем колко е реалното) за денимис, субсидии за мляко , пасища , селекция. Щото ако овчаря може да кандидаъства и за денимис и за пасище що пчеларя да не иска и той и помощ и опрашване.

Това ми е идеята.Аз също не съм компетентен по въпроса.

Страница 144 от 807 ПърваПърва ... 4494134142143144145146154194244644 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •