Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 384 от 683 ПърваПърва ... 284334374382383384385386394434484 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,831 до 3,840 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nic Виж публикацията
    Едно междурамие при ЛР има 200 гр. пчели или 2000 бр.
    През кой сезон е това ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Защо така мислиш?Това е грешно мислене.Тук във форума се дадоха много примери как да си продадеш меда.Аз ако имах 2-3 тона/МОЙ МЕД/ сега бас мога да сложа,че до нова година ще го продам на 8 лв/кг.Имам приятели БИО на 12-14лв спокойно си го продават,а разликата м/у моя и неговия,че на неговия пише БИО
    Не си ме разбрал, това не е моето мислене, това е действителноста в нашия край. Аз мисля и практикувам точно обратното, стремя се да използвам предимно продукти за БИО пчеларство, като се почне от боята та чак до препаратите, и на края търговците ми казват, качеството е без значение за мен интересува ме само цената.

От един месец си търся място за пчелин и общо взето вариантите са 2.Едното място е полско село с много овошки основно ябълки.Като минус предполагам е наблизо минаващия влак и една птицеферма.Втория вариант е полупланински район около 650м надморска височина с доста борова и дъбова гора има тук там и някоя липа.Дайте съвет кой вариант е по удачен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Търси където има повече паша, декари, не бройки дървета. И вода да има в близост. Овошките цъфтят пролетта, от тях стоков мед не чакай. За развитие са перфектни. Но след тях ти трябват МАСИВИ за стоков мед. С овошките има и друг проблем-пръскането. А за горите, борови, дъбови, букови, не стават за мед. Чисто и просто не пускат нектар!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    От един месец си търся място за пчелин и общо взето вариантите са 2.Едното място е полско село с много овошки основно ябълки.Като минус предполагам е наблизо минаващия влак и една птицеферма.Втория вариант е полупланински район около 650м надморска височина с доста борова и дъбова гора има тук там и някоя липа.Дайте съвет кой вариант е по удачен.
    Втория....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Вода има и на двете места има и акация но не някакви големи масиви

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Вода има и на двете места има и акация но не някакви големи масиви
    Акация трудно се лови. Трябват ти и късни медоноси.
    Когато има паша е лесно и за теб и за пчелите. Когато няма е мъка и за теб и за пчелите (ще трябва да рупат захар и лятото) ако е за отводки е друг въпрос.

Изглежда югозападния район е доста слаб за пчелите

Наблюдател
    Регистриран
    10.10.2016
    Здравейте, имам следния въпрос: Никога не съм се занимавал с пчели, а чувам добри отзиви за приличен доход от този вид дейност, искам да ви питал следното нещо, тъй като имам опасения за здравето ми: Има ли цели костюми, които дори да са неудобни за работа(спарване и прочие), да имат 100% защита от пчелно ухапване? По принцип не съм алергичен, но все пак не искам да ме хапят пчели изобщо, не се знае я някоя алергична реакция и шок, я нещо друго. Незнам просто другото си е до научаване относно самата технология и има майсторлък, но за момента ме интересува само защитата и превенцията от ухапване.
    Благодаря ви предварително за отзивите.

Страница 384 от 683 ПърваПърва ... 284334374382383384385386394434484 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •