Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 13 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 123
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от nolkov
    . Навсякъде чувам за проблеми с манов мед и се бях притеснил дали не са докачили и моите от някъде
    Дъното е от OSB. А покривната табличка, която покрива отвора на дъното е от талашит.
    Какво толкова са ва наплашили с този манов мед незнам ама,да не изпадам в подробности,единствения проблем при теб в случая е ,да се замислиш над въпроса на Jordanov за дъното на кошера ти другото с практиката .
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    нещо - не го разбирам това с дъното. Има хора само на мрежа ги оставят да зимуват?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от nolkov
    нещо - не го разбирам това с дъното. Има хора само на мрежа ги оставят да зимуват?
    Така е. ти защо покриваш твоето при положение че имаш мрежа? поне така мисля по снимката ,за OSB аз лично не го одобрявам.дано да нямаш и мухлясали пити.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    ами оставям го два три пръста отворено, прост огоре има много силни ветрове и мисля, че ще влиза много студен възух, затова така го притварям.....дано си прав за питите, но не съм усетил да мирише на мухлясало...

Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz
    Какво имаш предвид под правилно подреждане на питите за преодоляване на проблема с мъртвата зона?
    При зазимяването, вадиш 2 пълни пити с мед от средата на горния корпус и на тяхно място слагаш 2 пити с пило от долния, а пълните слагаш отстрани на другите с пило в долния. Така пчелите образуват зимното кълбо захванати за горния корпус и проблема със "зоната на смъртта" е решен.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Ами казвам ти го защото туко така мед не се вкисва,както ти загатна scutellator.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz
    Какво имаш предвид под правилно подреждане на питите за преодоляване на проблема с мъртвата зона?
    При зазимяването, вадиш 2 пълни пити с мед от средата на горния корпус и на тяхно място слагаш 2 пити с пило от долния, а пълните слагаш отстрани на другите с пило в долния. Така пчелите образуват зимното кълбо захванати за горния корпус и проблема със "зоната на смъртта" е решен.
    Точно казано, трябва всички пчелари които работим с корпусна технология да го запомним това.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    На Петрохан няма как да има манов мед,буките и смраките мана не отделят, там освен билков мед друг няма.Вероятно си хранил до късно есента със захарен сироп който не са могли да го преработят.Но при тия студове на Петрохан и ако кошера е имал повече пило на 90% това по дъното е конденз.

Автор
    Регистриран
    17.11.2010
    Това с ваденето на пити си е излишна работа.След изваждането на последния мед,корпуса с пило се поставя най-отгоре и едновременно се слагат и лентите за акара!Никога няма да имате загинало семейство,поне при мен е така.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Много често се случва пчелите да допълнят втория корпус та даже и да направят лек венец в долния. И следва да се вземат мерки. Аз така загубих едно семейство. Просто съм го пропуснал.

Страница 10 от 13 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •