Към колегата Сандокан,
Това нещо го чух на лекцията на Симеон Тодоров. А той 100 пъти повтори, че за да се получи този кондендз и това овлажняване на захарта - трябва подготовка, влагане на средства. Изобщо използването и ефекта от сухата захар изисква СПЕЦИАЛЕН ИНВЕНТАР и специална технология на работа.
А повечето колеги не ги вдяват тези неща и затова плюят и неразбират тази технология. Слагат захар в стандартната хранилка и чакат да потече меда от прелката. А не знаят, че хранилката трябва да е специална хранилка, със специално дъно, което да поема топлината и тн.
А към колегата Йорданов - това семейство направи страхотно пило и наистина даде много малко мед. Но и Симеон Тодоров каза на лекцията си, че меда е на последно място от продуктите, които предпочита да добива от пчелите.
Край на цитата - както казва известния софийски пчелар Васката.