Какво толкова са ва наплашили с този манов мед незнам ама,да не изпадам в подробности,единствения проблем при теб в случая е ,да се замислиш над въпроса на Jordanov за дъното на кошера тиПървоначално публикувано от nolkov
другото с практиката .
Какво толкова са ва наплашили с този манов мед незнам ама,да не изпадам в подробности,единствения проблем при теб в случая е ,да се замислиш над въпроса на Jordanov за дъното на кошера тиПървоначално публикувано от nolkov
другото с практиката .
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
нещо - не го разбирам това с дъното. Има хора само на мрежа ги оставят да зимуват?
Така е. ти защо покриваш твоето при положение че имаш мрежа? поне така мисля по снимката ,за OSB аз лично не го одобрявам.дано да нямаш и мухлясали пити.Първоначално публикувано от nolkov
ами оставям го два три пръста отворено, прост огоре има много силни ветрове и мисля, че ще влиза много студен възух, затова така го притварям.....дано си прав за питите, но не съм усетил да мирише на мухлясало...
При зазимяването, вадиш 2 пълни пити с мед от средата на горния корпус и на тяхно място слагаш 2 пити с пило от долния, а пълните слагаш отстрани на другите с пило в долния. Така пчелите образуват зимното кълбо захванати за горния корпус и проблема със "зоната на смъртта" е решен.Първоначално публикувано от rosty_sz
Ами казвам ти го защото туко така мед не се вкисва,както ти загатна scutellator.
Точно казано, трябва всички пчелари които работим с корпусна технология да го запомним това.Първоначално публикувано от yuri
На Петрохан няма как да има манов мед,буките и смраките мана не отделят, там освен билков мед друг няма.Вероятно си хранил до късно есента със захарен сироп който не са могли да го преработят.Но при тия студове на Петрохан и ако кошера е имал повече пило на 90% това по дъното е конденз.
Това с ваденето на пити си е излишна работа.След изваждането на последния мед,корпуса с пило се поставя най-отгоре и едновременно се слагат и лентите за акара!Никога няма да имате загинало семейство,поне при мен е така.
Много често се случва пчелите да допълнят втория корпус та даже и да направят лек венец в долния. И следва да се вземат мерки. Аз така загубих едно семейство. Просто съм го пропуснал.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))