Приемам извинението, благодаря за което.
Аз също не целя да те обидя и не говоря за теб, като работодател. Най-малкото не мога да те оценя, защото никога не съм работил за теб. Имали сме единствено взаимоотношения доставчик-клиент, от което съм изказал нееднократно задоволството си. Никога в тези взаимоотношения не съм бил недоволен и задоволен частично, точно обратното, получавал съм договореното, дори с по-добро качество от договореното и очакваното.
Аз като ivootur исках да кажа, че когато се говори за народопсихология, от това обременяване страдат всички - и работодатели, и работници, и политици, всички в рамките на тази нация. Поради тази причина ценните кадри трябва да се стимулират да останат ценни, а не да се мерят с еднакъв аршин както всички. Тогава (според мен) един работодател ще може да се обгради с кадрите, които му вършат работа, а не с такива, които потапят бизнеса му. Нали точно това е ролята на мениджъра (каква хубава българска дума) да ръководи, да оценява, да намира слабите места, да решава проблемите на фирмата, а не да бачка. За бачкането са работниците, специалистите, експертите, с които той се е обградил, в следствие на собствената си преценка. Ако се обгражда с кофти кадри, то и бизнеса няма да върви, нормално.
Не твърдя, че българският работник е най-велик на света, въждал съм всякакви случаи - мързеливи, немърливи, крадливи, но съм виждал и хора които работят 3 пъти повече от всички останали, а накрая получават отношение като за говедо. Нормално е след определен период да се обезверят, особено по-младите момчета и момичета, които тепърва навлизат на пазара на труда (поне така си мисля).

) да ръководи, да оценява, да намира слабите места, да решава проблемите на фирмата, а не да бачка. За бачкането са работниците, специалистите, експертите, с които той се е обградил, в следствие на собствената си преценка. Ако се обгражда с кофти кадри, то и бизнеса няма да върви, нормално.
Цитат