Тези титкания вече сме ги забранили от сървъра, но ще мине време, докато се ъпдейтнат браузърите на всички потребители. Ако не ви се чака, можете сами да контролирате тези нотификации (предупреждения за нов потребител). Вървете в настройките (кръглото символче в дясно на надписа Chat Now) и изключете звуковите и визуалните нотификации. От това прозорче също така можете да настройвате и вашият статус, като можете да изберете една от следните опции:
Available - на линия сте и другите виждат, че сте онлайн, като по този начин могат да отворят прозорец за чат с вас.
Busy - на линия сте, но сте зает и не ви се чати. Другите ви виждат, но с червена точка, и ако са коректни, няма да ви безпокоят.
Invisible - на линия сте, но сте невидим за останалите, и те няма как да отворят чат сесия с вас. Вие обаче можете да отваряте сесии за чат.
Offline - това е с ранг да изключите чата, все едно че той не съществува. Никой няма да ви вижда и никой няма да ви безпокои.
Ето вижте какви настройки съм си направил аз:
Chat3.JPG
Та ако чата ви дразни, просто изберете Offline. С това вие се изключвате от системата на чата.
Ако искате никой да не ви безпокои, но вие да можете да отваряте чат с някой, изберете Invisible. Тогава никой няма да вижда, че сте на линия.
Ако искате никой да не ви безпокои, но все пак при важни случаи да ви се обажда, изберете Busy. Така ще ви виждат в списъка, но с червена точка, и ще знаят, че не е редо да ви безпокоят, но при спешни случаи все пак могат да ви се обадят.
А ако горите от желание да ви се обади който и да е с цел да си полафите, тогава изберете Available. В списъка ще се появите със зелена точка, което означава "С удоволствие бих си поприказвал с някого".
Напротив - изпълнява ги, но с 20-30 секунди закъснение. Точно в момента си правя експерименти от два различни компютъра с два различни акаунта, и наблюдавам поведението на чата.
Сега открих, че не е необходимо да правиш Refresh на страницата, за да се обнови конзолата на чата. Това се извършва автоматично дори и нищо да не правош по браузъра. При това извършва се едновременно по всички логнати в момента компютри (акаунти). Явно чата непрекъснато е конектнат към сървъра и сведно веднъж на 30 секунди тегли новия статус на цялата група от логнати потребители.
Това може да са остатъци от настройки, кешове или Cookies от старата версия на чата. Пробвай с изтриване на кешовете на браузъра.
Другият проблем може да е самият браузър. Изглежда има някакви проблеми със старите версии на Internet Explorer, защото в административната конзола има специална настройка да изключа показването на чата на Internet Explorer 6.0. Явно тази версия е проблемна, и ако си с такава, трябва да я подмениш.
Ако нещо е проблемно при всички, значи повредата е в моя телевизор и аз трябва да я търся каква е. Ако обаче нещо не върви само при определени хора, значи повредата е в техния телевизор. Браузъри всякакви, версии на браузърите - стотици, настроийки на браузърите - хиляди, възможни мазали в компютъра - десетки хиляди. Мога ли аз да знам къде какво се е объркало, че да дам правилен съвет.
Във фирмата имам Remote Control достъп до всеки един компютър и това е единственият начин да се провери какъв мазал е предизвикал дадения потребител. И повярвай ми - срещал съм какво ли не, като понякога съм се изприщвал и дни наред съм търсил къде е проблема. В общия случаи става въпрос за замазани компютри поради експерименти с инсталиране на всякакви бози от интернет, които омазват регистри, файлове, директории, настройки и после се чудиш как да ги оправиш. Не казвам че при тебе е така - само казвам, че диагностига на проблеми в сложни системи няма как да се направят само с писане във форума. Причините могат да бъдат хиляди .....
Затова и описвам какво е нормалното поведение на чата, а ако при вас това не е така - ами търсете някакъв локален проблем.
Ето какви са настройките на поведението на чата. Разгледайте ги и ако нещо не ви харесва, кажете.
Chat5.JPG
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))