На мен американците на са ми братя и няма какво да ги коментирам.Първоначално публикувано от Лежаков
Както и Алексей, отбеляза, удоволствието е при центрофугирането и при вида на течащия от центрофугата мед. В това да го крада от дома на пчелите, не изпитвам никакво удоволствие. А и не искам да се хваля на никой, още по-малко пък да ми завиждат.
Токо и Дачков, много на място обясниха, че лежака, също е разборен кошер създаден от човека, за да му служи за меркантилните намерения. Като искаш пчелите ти да живеят природосъобразно, вземи и си разруши всичките кошери и си посади дървета в хралупите на които да се заселват роеве, а ти си ги гледай и им се любувай.
Всичко онова, което си написал в темата "Пчелите преди човека" е много вярно, но защо реши, че ти си им създал идеални условия? Те ли ти го казаха? Къде в природата на едно място живеят 2-3-4 семейства, няма такова. Тогава ти защо ги слагаш по толкова в кошер, като твърдиш, че искаш да живеят природосъобразно.
Може би ще приемеш изказването ми, като заяждане. Но то не е, обаче твоето за мен е чиста проба лицемерие. За мен темата е приключена.

Цитат