Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 45

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    В книгата "1001 въпроса и отговора по пчеларство" е описан метод за улавяне на семейство обитаващо хралупа(въпр.280). Накратко, слага се сандъче с 3-4 пити, като 1-2 от тях са с открито пило, така че да закрие входа на хралупата и пчелите да започнат да влизат през сандъчето. Идеята е след известно време и майката да мине в сандъчето.

Та преди около 15-20 години по този начин баща ми се опита да извади едно семейство загнездило се в стена. Резултатът беше, че пчелите отгледаха пилото и после сложиха мед в питите. Ако не го бях видял можеше и да не повярвам, но той вади мед от това сандъче 2 пъти през нея година.

На следващата година нашите дойдоха да живеят на морето и сандъчето остана на стената подарено на един колега пчелар. Как е продължил живота на кирпиченото семейство и дали майката е излязла, не знам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    В книгата "1001 въпроса и отговора по пчеларство" е описан метод за улавяне на семейство обитаващо хралупа(въпр.280). Накратко, слага се сандъче с 3-4 пити, като 1-2 от тях са с открито пило, така че да закрие входа на хралупата и пчелите да започнат да влизат през сандъчето. Идеята е след известно време и майката да мине в сандъчето.

Та преди около 15-20 години по този начин баща ми се опита да извади едно семейство загнездило се в стена. Резултатът беше, че пчелите отгледаха пилото и после сложиха мед в питите. Ако не го бях видял можеше и да не повярвам, но той вади мед от това сандъче 2 пъти през нея година.

На следващата година нашите дойдоха да живеят на морето и сандъчето остана на стената подарено на един колега пчелар. Как е продължил живота на кирпиченото семейство и дали майката е излязла, не знам.

Хубав метод, но от къде по това време да вземем откритото пило?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    По това време пчелите са си добре у дувара.

Ваденето на пролет. И да не излязат може да правиш отводки с тях. Слагаш открито пило и след 2-3 часа вземаш питите с пилото и пчелите и айде в съседното село с нова майка.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Щом е за добра кауза- насреща съм!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мешето най го предпочитат.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Също така обичат и автомобилни гуми.

Заслужил Автор
    Регистриран
    30.04.2013
    На черешово дърво,а също и на дюлево дърво ,също се хващат .
    СМЯХ,СМЯХ И ПАК СМЯХ ,А СЛЕД ТОВА ---БЛАЖЕНСТВО !!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •