Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 40 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 395
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ако има интерес, мога да пусна още една серия от 20 флакона. Нека който иска да ми пише на ЛС колко флакона са му необходими. Срок за поръчки - 10 дни.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Днес си закупих етер. Едно семейство упорито отказва да приеме нова майка и реших да пробвам с етер. Семейството си беше загубило майката по някаква причина, предполагам провалила се самосмяна. Няма никакво пило, не освобождават място по питите за пило, но и не махат с крила. Прегледах го супер подробно за наличие на някаква майка (прекъснала да снася или неоплодена) и не открих такава. Подадох му оплодена майка в клетка и след 30-тина часа установих че са я освободили и са я натиснали та я ликвидират. Прибрах я в една цилиндрична клетка и я оставих още 30-тина часа затворена. Като отворих днес да я пускам видях, че пчелите пак са настроени да я убиват. Реших че това е момента за етер. Взех тампон за изтриване на грим и сложих десетина капки етер. Кошера е на два корпуса, затворих дъното и всички прелки. Сложих тампона веднага и затворих с парче найлон за да мога да наблюдавам. Нищо не се случи. След две три минути чакане сложих още толкова етер на тампона и веднага на рамките под найлона. Сякаш се позабавиха движенията на пчелите но си ходиха насам на там и никакво заспиване. Писна ми!!!! взех тампона и яко етер. Сложих го и след десетина секунди пчелите застинаха по питите. Изчаках минутка и нито падат, нито мърдат. Омазах майката с мед и я пуснах. Към понеделник ще видя какво е станало и ще пиша. Паднали пчели по дъното нямаше. Като отворих дъното се разнесе страшна смрад. Парите падат на долу, якоооо. За да се изпълнят два корпуса с пари ми се струва трудничко. Долния се препълва, а в горния няма никакво действие. Трябва да се помисли за разнасяна на парите когато обема е с по-голяма височина.
    Майката е приета и вече работи. Случая изглеждаше безнадежден, но с помощта на етера нещата се получиха.

Имам излишен етер тъй като се продава в литрови разфасовки, ако някой има проблем с доставката или просто иска по малко да пише.

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Надявам се да не ме анатемосат колегите, че го публикувам(вече доста го обсъждахме въпросния на друго място), но тук на клипа ясно се вижда действието на амониевата селитра

https://www.youtube.com/watch?v=ZjmgNpSKO_0
    Това не е амониева силитра. Закупих от този самозванец 300грама от този прах.Наистина е бял прах с сив отенък,но не е силитра.Сложих на 7 кошера с цел обединение,но 4 не се съвзеха.Меко казано съм бесен. Опъна ми 100лв с доставката за 600гр.Добре,че живее на далеч.Инак лично бих му опушил 10 кошера с сяра за назидание. Дадох проба в за изследване в Пловдив. Оказва се ,че е натъпкал поне 4 компонента в този прах.Само мошеници.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от rosimir83 Виж публикацията
    Това не е амониева силитра. Закупих от този самозванец 300грама от този прах.Наистина е бял прах с сив отенък,но не е силитра.Сложих на 7 кошера с цел обединение,но 4 не се съвзеха.Меко казано съм бесен. Опъна ми 100лв с доставката за 600гр.Добре,че живее на далеч.Инак лично бих му опушил 10 кошера с сяра за назидание. Дадох проба в за изследване в Пловдив. Оказва се ,че е натъпкал поне 4 компонента в този прах.Само мошеници.
    Спазва ли някакви указания за дозировка и бяха ли ти дадени такива?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    През месец юли тази година правих отводки по метода на налитане на стари летящи пчели при майка в клетка. През юли и август, пчелите най-трудно приемат нова майка. Аз се убедих в това. След като майките престояха известно време в отводките и се убедих, че няма да бъдат приети, прибягнах до етера. Потопих връзка за обувки в шишето с етер и я поставих върху рамките под найлона. Изчаках около минута, след което извади връзката и поставих майката в клетката. Така направих и при трите отводки. Не съм приспивал пчелите напълно. На следващия ден, при две от отводките, пчелите бяха склонни да приемат майките. На третото, някои пчели подаваха храна на майката, а други бяха враждебни. Отчупих предпазните пластини на клетките и се прибрах на София. След седмица направих преглед. Майките на две от отводките бяха приети успешно. При третото я бяха убили. При трите отводки бях дозирал етера еднакво, но кошерите бяха различни. Кошерът на отводката, която не бе приела майката, беше с дълбоко дъно с табла - 100% мрежа.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    .... Майките на две от отводките бяха приети успешно. При третото я бяха убили. При трите отводки бях дозирал етера еднакво, но кошерите бяха различни. Кошерът на отводката, която не бе приела майката, беше с дълбоко дъно с табла - 100% мрежа.
    Това по моето скромно мнение е много важно наблюдение! И опитите с флаконите (поне при тези, които ми писаха) е същото - където има мрежести дъна не може да се създаде достатъчна концентрация на етеровите пари. Очевидно парите, като по-тежки от въздуха бързо изтичат през кошера и през решетката го напускат. Решетката очевидно трябва да се затваря по някакъв начин, за да се намали циркулацията на чист въздух за определено време, за да има по-голяма концентрация на етера.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Много много неприятно...аз лично съм ги приспивал с амониева селитра и действа безотказно.Само че ако искаш да приспиш повече от едно семейство трябва да зареждаш в пушалката втори път или да действаш много бързо.А този от клиповете..

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Много много неприятно...аз лично съм ги приспивал с амониева селитра и действа безотказно.Само че ако искаш да приспиш повече от едно семейство трябва да зареждаш в пушалката втори път или да действаш много бързо.А този от клиповете..
    При мен амониевата даде доста по добър резултат от етера,освен това я има на всякъде и дозата за един кошер е със символична цена.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колега , първо трябваше да питаш тук във форума . Има и други начини за упояване .
    Аз съм писал за амониевата селитра , как се прави .

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Колега,изчетох всичко изписано.Добре че си споделил разочарованието си от този прах,че и аз след като изгледах филмчетата на този колега от Генерал Киселово мислех напролет да си поръчвам по-Еконт да ми изпрати от този прах,но не мисля да рискувам.Благодаря ти че ми спести средства,време,труд и ядове. Поздрави.

Страница 15 от 40 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •