През месец юли тази година правих отводки по метода на налитане на стари летящи пчели при майка в клетка. През юли и август, пчелите най-трудно приемат нова майка. Аз се убедих в това. След като майките престояха известно време в отводките и се убедих, че няма да бъдат приети, прибягнах до етера. Потопих връзка за обувки в шишето с етер и я поставих върху рамките под найлона. Изчаках около минута, след което извади връзката и поставих майката в клетката. Така направих и при трите отводки. Не съм приспивал пчелите напълно. На следващия ден, при две от отводките, пчелите бяха склонни да приемат майките. На третото, някои пчели подаваха храна на майката, а други бяха враждебни. Отчупих предпазните пластини на клетките и се прибрах на София. След седмица направих преглед. Майките на две от отводките бяха приети успешно. При третото я бяха убили. При трите отводки бях дозирал етера еднакво, но кошерите бяха различни. Кошерът на отводката, която не бе приела майката, беше с дълбоко дъно с табла - 100% мрежа.