Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    САМО ЕДИН ПЪТ ЩЕ ГО КАЖА:
    Този препарат го откриха в меда от САЩ. FDA е американското БАБХ. Те откриха в почти всички проби този препарат, а в САЩ има нулева толерантност, докато в ЕС той е позволен!!! ПРОБЛЕМЪТ е, че този мед не може да бъде внесен в ЕС, защото нивата на препарата в пробите са над нормата. Тоест, меда от САЩ се счита за замърсен с този препарат и не могат да го внасят в ЕС, а в САЩ този мед се води негоден за употреба и следва да бъде унищожен.
    ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЦЕНАТА НА МЕДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПО-ВИСОКА, ЗАЩОТО МЕДА ОТ САЩ Е ПРОБЛЕМЕН.

В случая тази българска фирма не лъже. Мед с този препарат се открива, но не в България. А дори и да се открие такъв мед, то той е ПОЗВОЛЕН. Ако нивата му в меда са високи, да ходят и да съдят арендаторите, които са превишили дозите и са пръскали въздушно. Ако в млякото открият препарат за растителна защита във високи дози, кой е виновен?!?! Животното пасе, а виновен е арендатора, които е пръскал при силен вятър.

Кажете кои са фирмите които "откриват" глифозат. Нека да видим кои са фирмите, които се опитват да лъжат пчеларите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията

Кажете кои са фирмите които "откриват" глифозат. Нека да видим кои са фирмите, които се опитват да лъжат пчеларите.
    Кажете и кои са фирмите участващи в Асоциацията на преработвателите на мед в България. Аз не откривам никаква информация
    Матеев, на следващата среща попитайте ги, кои са.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Кажете и кои са фирмите участващи в Асоциацията на преработвателите на мед в България. Аз не откривам никаква информация Матеев, на следващата среща попитайте ги, кои са.

"Герада - ГМ", "Сизиф", "Булмед" (не знам съществува ли още); "Рамкомерс" - тези знам

Предполагам че там са и "Оберон", "Апимел", "Булгар хонинг", "Палхутев мед"
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2014
    Пчеларски район
    Сакар
    Име: ДРАГОМИР СТОЯНОВ ДРАГАНОВ, Герада ООД
    Длъжност: Председател , Роля: Управляващ
    Име: СИМЕОН ПЕТРОВ СТАНЧЕВ, Апимел Органик
    Длъжност: Член , Роля: Член на управителен съвет
    Име: МАРИЯ СТЕФАНОВА КУРДОВА,.................
    Длъжност: Член , Роля: Член на управителен съвет

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Здравейте,

Не смятам да коментирам в детайли изтритото мнение на г-н Дамянов, в което с главни червени букви ни нарече олигофрени - това, изречено от него, не ни обижда, а поражда снизхождение. Бихме се радвали то също да беше останало, за да видят повече хора какво е нивото му на общуване, а пък нека всеки сам да си прави изводи кой и как манипулира и лъже. Едно е да имаш 20-30 кошера и да не те интересува много - много кога ще продадеш меда и дали ще вземеш 200-300 лева повече или по-малко, съвсем друго е да разчиташ на този доход за издръжка на семейство. Спирам до тук.

Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Здравейте,

...Едно е да имаш 20-30 кошера и да не те интересува много - много кога ще продадеш меда и дали ще вземеш 200-300 лева повече или по-малко, съвсем друго е да разчиташ на този доход за издръжка на семейство. Спирам до тук.

Поздрави
    Моля да ме извините, че първото изречение от цитата ми звучи манипулативно в следните насоки:
    1. Пчеларите по-скоро да си продадат меда.
    Моля дайте възможност на пчеларите сами да РЕШАВАТ, кога и на каква цена ще продават!
    2. Разделение м-у пчеларите.
    Всеки честен и достоен пчелар иска да получи достойно заплащане с-у произведения от него продукт, независимо дали пчеларства с 30 кошера или с хиляди.

Радвам се че спряхте до тук.

Поздрави.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Имаме сериозен проблем. Консумацията на мед в бившия източен блок е доста ниска, а производството голямо. В развитите силни страни от ЕС (бившия западен блок) консумацията е голяма, а производството малко. Точно това са и стараните, които ръководят политиките в ЕС. Тамошните пчелари нямат проблем в сегашната ситуация. Те си продават меда на дребно на мнооого достойна цена без никакъв проблем. Тамошните пчелари на протести няма да излязат, а нас кой ли ни слуша. Унгарците ходили да протестират пред централата на ЕС и за това научаваме от американска статия. Дано скоро извънземните лаборатории успеят да открият надежден начин за разпознаване на този "истински-фалшив" мед, защото иначе ни очакват мнооого трудни времена.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •