Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 369 от 683 ПърваПърва ... 269319359367368369370371379419469 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,681 до 3,690 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    15.07.2016
    Отводка е ,от тази година и майката и тя .Подхранвах всяка седмица с литър и половина сироп (в найлонова торбичка) ,като слагам 1,5 части захар и 1 част вода .Миналата година пак ми се беше случило така на 2 отводки .Да не би да е на ниво гени или некачествени майки ?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    А миналогодишните как се представиха тая година?

Наблюдател
    Регистриран
    15.07.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    А миналогодишните как се представиха тая година?
    Някои умряха други останаха живи и тази година направих пак отводкки ,като мед съм вадил само като задръстят плодника .

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Ewgeni_ Виж публикацията
    Отводка е ,от тази година и майката и тя .Подхранвах всяка седмица с литър и половина сироп (в найлонова торбичка) ,като слагам 1,5 части захар и 1 част вода .Миналата година пак ми се беше случило така на 2 отводки .Да не би да е на ниво гени или некачествени майки ?
    А може просто да са ги крадяли...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Благодаря на всички, проявили внимание към питането ми. Изобщо не успях досега да стигна до компютъра, току що свърших с пренасянето на първата партида кошерчета, а вече е среднощ и утре ме чака още от същото. Като се наспя, ще прочета отговорите и ще пусна снимки с първите поставени бройки.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ewgeni_ Виж публикацията
    Здравейте .Днес на един от кошерите Дадан Блат забелязах слаб летеж и реших да му направя преглед .Отварям и гледам 3 рамки и 1 междурамие ,на 2 рамки от тях има запечатано пило и някое друго снесено яйце ,а преди на 30 юли имаше 6 рамки с пчели и 4 рамки с пило .Къде може да е проблем ,като съм подхранвал целия август и до 10 ти септември със сироп ?
    Гледам, че си южна България. Нищо нямаше да имам за казване, ако точно днес не ми се бяха обадили колеги от Хасково и Харманли. Странна работа, казват, летят роеве на поразия, ловим ги и ги слагаме в кошери, а след няколко часа отново бягат. Не сме виждали такова нещо по това време на годината. Та в тази връзка, да не се е изроила и твоята отводка?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Гледам, че си южна България. Нищо нямаше да имам за казване, ако точно днес не ми се бяха обадили колеги от Хасково и Харманли. Странна работа, казват, летят роеве на поразия, ловим ги и ги слагаме в кошери, а след няколко часа отново бягат. Не сме виждали такова нещо по това време на годината. Та в тази връзка, да не се е изроила и твоята отводка?
    не е само в южна България мисля че темата е сериозна поне за мен , до сега не съм виждал роеве по това време. Дали да не и отворим отделна тема?
    http://pchelari.com/forum/showthread...639#post107639
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията

Мисля, че става дума за някакъв синдром, van... (абе някакъв холандец беше).
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При тия климатични промени всичко е възможно,аз в началото на септември показах 9 рамка от 10ДБ с пило.Много колеги ми се присмяха тогава,но ако бях го свил на даже и с 1 рамка можеше и аз да видя тоя феномен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хем ви ги тровят, хем рояци, пило на по 9-10 рамки, мед по 100 кила от кошер и после де минимис. Как стават тези неща?

Страница 369 от 683 ПърваПърва ... 269319359367368369370371379419469 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •