Ванка моето вече го обърнаха в меда дюли ще искат за пелина ама ще им дадем друг път.НАЗДРАВЕ.
![]()
Ванка моето вече го обърнаха в меда дюли ще искат за пелина ама ще им дадем друг път.НАЗДРАВЕ.
![]()
Здравейте ,има един бидон със сини сливи, брани са преди около месец,преврели са,не им е слагано захар,разтвора е доста кисел.Ако им сложа захар да врат на ново -кисела ли ще е ракиятя.Варил съм доста пъти,но с подобен вариант се сблъсквам за пръв път.
Миро, май си объркал темата, има друга за направа на оцет!
Пробвай със сода бикарбонат, при кисело джибри помага. За сливите нямам представа дали ще има ефект.
п.п. То един път скиснал ли е материала, не ми се вярва да се оправи с нова ферментация. По добре преварка ако излезе кисела ракия, ма то само за един бидон няма смисъл да си губиш времето. Колегата ти каза по-горе оцет.
Ще стане екзотичен оцет-сливов.Аз днес заложих ябълковия...
Ех тоя Ачката от всичко си има .Кога ще го стигна кажи ми бат Тянко?![]()
Не поставяй НЕразрешими гатанки...
Ами случая е такъв-днес дойде при мен едно момче-набор 19 'иначе е с акъла си,ама малко забравя,та турил сливите и ...Забоде ми и оферта-от него сливите,от мен захарта и печенето,като предварително си поиска и една половинка. Като му я занесох,веднага я нагъна,ха,ха.
Дано е жив и здрав още дълго,ще му занеса пак,а сливите...
Преди 5 г. правих оцет от мерло . Единият ми бидон се вкисна. Още имам от него. От 3 год. си правя и ябълков . Нищо не пречи да пробваш (аз бих пробвал ).Трябва ти само гъба. Не се бъзикам. То вече от какво ли не правят. А за ракия забрави , нищо няма да излезе.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))