Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 368 от 683 ПърваПърва ... 268318358366367368369370378418468 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,671 до 3,680 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    По тоя начин трудно ще ги отглеждаш.Един съвет от мен,виж направи нещо за мрежата защото ще се чудиш що не се развиват добре.При мен така беше минваха през мрежата но на 3 пчели 2 се чукваха в нея.След като я премахнах вече семействата се развиват добре.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Честно казано, пък било то и грешно, бих ги разположил по краищата на тоя кривиндел. С прелките на вътре. Което според мен ще реши и проблема с мрежата. Мястото е такова, че друго не ми идва наум? За съжаление......
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Шахматно може да се получи пак добре важното е да не иска да му е пътечката по средата

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Въпроса е поставен малко постфактум, след като почти всичко е готово и кошерите са на път. Все пак ще ти отговоря.Пчелите захождат към прелката на кошера когато достигнат относително близо до него. Тогава те описват големи (4-5 метра диаметър) овални траектории за да стигнат до предната страна и кацнат на прелката. Пчелите които излитат от кошера и летят в посока различна от посоката на прелката набират височина максимално бързо описващи концентрични (спирални) траектории. В твоя случай ще се налагат доста сложни маневри заради оградата, близостта на къщата и разнопосочните прелки. Ще се получава голям калабалък и ще трябва и да внимават да не се блъскат една в друга (като са натоварени не им се отдава много). Всичко това няма да е проблем заради който да не могат да съществуват. Определено ще са по нервни и определено КПД-то ще падне защото ще се губят време и сили. Винаги ще има повече пчели във въздуха около пчелина което ще да ва едно усещане за по силен летеж но това усещане ще е лъжливо, просто маневрирането ще ги бави.
    Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Тесничко е но е направено аз гледах гледах и ако бях аз може би бих ги сложил всичките с гръб към къщата и прелките към гората шахматно (дано не е север макар че съм виждал) така ще са по далеч от оградата и няма да са прелка срещу прелка и срещу къщата ама в средната редица ще се работи малко кофти ама май няма голям избор мястото си е малко и напролет може да се наложи да се увеличи бройката.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 29.09.2016 в 09:04. Причина: допълнение

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Хайде и аз да се изходя по въпроса. Приготви си саксии с високи дръвчета или папрати с височината на оградата. Сложи ги по оградата и задължително между кошерите. Това, че прелките ще са една срещу друга няма да е проблем стига да не прекаляваш със сгъстяването. Колкото повече дръвчета и колкото по-малко кошери на това място толкова по-добре.
    Винаги може по-добре.

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Добре си си го направил пчелина, мерак имаш - то се вижда от снимката, нареди си ги както си си наумил а с течение на времето те самите пчели ще ти покажат кое е правилното и кое грешното. Успех.

Наблюдател
    Регистриран
    15.07.2016
    Здравейте .Днес на един от кошерите Дадан Блат забелязах слаб летеж и реших да му направя преглед .Отварям и гледам 3 рамки и 1 междурамие ,на 2 рамки от тях има запечатано пило и някое друго снесено яйце ,а преди на 30 юли имаше 6 рамки с пчели и 4 рамки с пило .Къде може да е проблем ,като съм подхранвал целия август и до 10 ти септември със сироп ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Ewgeni_ Виж публикацията
    Къде може да е проблем ,като съм подхранвал целия август и до 10 ти септември със сироп ?
    Може би е това зависи
    като съм подхранвал целия август и до 10 ти септември със сироп

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Колко мед е имало в тоя кошер преди да подхранваш? И колко сироп си подал?

Страница 368 от 683 ПърваПърва ... 268318358366367368369370378418468 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •