Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 367 от 683 ПърваПърва ... 267317357365366367368369377417467 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,661 до 3,670 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Здравейте,
    редя кошерите в новия пчелин и не ми стига мястото. След десетки комбинации, получават ми се две редици кошери, с прелките едни срещу други. Възможна е максимална дистанция 1,9 метра от прелка до прелка. Прерових форума, колкото можах, търсейки по заглавията на темите дали някъде е споменато на какво разстояние е препоръчително да се слагат кошери прелка срещу прелка, но нищо не намерих. Така че, помагайте със съвет. Утре вечер пристигат кошерите и трябва да съм приключил със стойките.
    Напиши какъв ти е терена, правоъгалник, квадрат или друго. Кошерите можеш да ги сложиш на метър един от друг/колкото да влезеш между тях/,а може и по малко, зависи как ги отваряш. Прелките е хубаво да са на изток или югоизток.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Става въпрос за 4 успоредни редици кошери, разположени на бетонова площадка с неправилна форма, може да се разглежда като разностранен трапец. Редиците са успоредни на основите на трапеца. До дългата основа на трапеца са първите две редици.Първата редица гледа на изток, втората редица гледа на запад. Между тях съм си оставил място, колкото да минавам с количката. При късата основа на трапеца са третата и четвъртата редици. Отново едната редица гледа на изток, другата - на запад, между тях пътека за количката. Става така, че прелките на втората редица гледат срещу прелките на третата редица, на разстояние 1,9 метра. Това дали е проблем ми е въпроса?
    Стигнах до тази конфигурация, за да минавам при работа винаги при гърбовете на кошерите, без да се мотая пред прелките. Ако ги наредя редица след редица, ще имам само по метър между редиците и при работа ще минавам току пред прелките на съседната редица, което не ми харесва.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Има ли разстояние между кошерите в самите редици, или са плътно един до друг?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    В самата редица са долепени по двойки, между две съседни двойки има междина, колкото за още един кошер. Като вдигна капака, мога да го сложа както върху съседния кошер от двойката, така и в междината, директно върху стойката. Стойката е обща за цялата редица и е прекъсната само на едно място, където има централна пътека. Днеска, като ги довърша, ще пусна една снимка за ориентация.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Лятото питах в ОДБХ Плевен какво трябва да направя, и на какво трябва да отговарям, че да ме регистрират по 26. Отговора беше: Нищо. Просто подаваш документите, и те регистрираме. За всеки случай, пак попитах за помещение и проверки на място. Казаха, че това не ги интересува. Нали си вадя меда у нас, на чисто. И това е.
    П.П. Пък и на какви изисквания да отговаряме, като те (БАБХ) нямат лаборатория да изследват меда.
    Така казват и после идват на проверка-личен опит с ОДБХ Плевен от преди 2-3 години. Наистина всяко ОДБХ си има собствено мнение и подход по въпроса.
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Не ме стърпя и щракнах едно фото на недовършения обект. Отдясно са довършените, отляво - недовършените стойки.P9290057.jpg

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Не ме стърпя и щракнах едно фото на недовършения обект. Отдясно са довършените, отляво - недовършените стойки.P9290057.jpg
    Много добро решение вместо басейн кошери . Браво
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Не ме стърпя и щракнах едно фото на недовършения обект. Отдясно са довършените, отляво - недовършените стойки.
    На твое място бих разположил единия ред извън площадката и ще си решиш проблема със обърнатите прелки една срещо друга.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 29.09.2016 в 11:28.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не ме стърпя и щракнах едно фото на недовършения обект. Отдясно са довършените, отляво - недовършените стойки.
    Ако имаш два метра от стойка до стойка ще стане. Нареждаш ги всички да гледат към реката. Малко ще се блъскат в тебе докато ги ровиш, но става.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 29.09.2016 в 11:28.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Добре е направено.Не се сърди,ама бетона и желязото ми идва малко множко.

Страница 367 от 683 ПърваПърва ... 267317357365366367368369377417467 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 23 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 23 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •