Рости е прав животновъден обект има един собственик и един отговорник и един адрес а кошерите може да са на различни хора (обаче не е желателно) но Ж.О е на един човек
Рости е прав животновъден обект има един собственик и един отговорник и един адрес а кошерите може да са на различни хора (обаче не е желателно) но Ж.О е на един човек
Не може. Фирмат трябва да има ЖО. Заради измами преди доста години категорично забраниха двама собственици на един ЖО.
Точно това е пример, нагледно илюстриращ как ще се забрани и отчитането на повече от едно семейство в един кошер. По същата схема - по-малкото зло. Не казвам, че е лошо, май няма друг разумен начин. Ама с павилионите ще стане интересно. Те на този принцип трудно ще може да бъдат забранени или преброени за един кошер. Пак опираме до дефиницията за пчелно семейство.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Тя дефиницията е малко мъглява но долу горе формулирана. Проблема е че властимащите не искат да възприемат че пч. с-во и неговото жилище са две различни неща. Предполагам че много от тях са наясно с много неща но и много не могат да направят разлика и между двумайчино и двусемейно пчелно семейство. А палетните кошери на запад са 6 на бр. с един капак но не ги броят за 1 бр. щото капака е един. Може би табелката не трябва да е на капака а на корпуса
Уффф май не се изразявам правилно собственика на Ж.О. е един категорично но преди животните в обекта можеше да са например на 2 човека.Питай си официалния вет. лекар но за пари дори и директните плащания при МЗХ сигурно не става.
Инфото което имам е от преди 2 г. тоест не е актуално но при издаване на справка за земеделски производител стават недоразумения и в земеделската служба се сбръкват защото там работят с системата ИСАК а ветеринарите с ВетИС по исак те търсят по ЕГН или Булстат и ако в един Ж.О. има 100 кошера по 50 на 2 собственика излизат само 50 а в справката на ВетИС излизат всичките защото и 100 са в един обект с епизоотично значение с един собственик тоест собствеността на обекта е на един човек.
Един човек може да има много обекти но на различен адрес.
Но инфото ми е старо сега не знам как е.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))