Спрете с този "фалшив мед".
Няма фалшив мед, има проблемен мед.
На всеки може да се случи да сбърка някъде в техниката си на работа и да стане фал. Това не означава, че той е измамник.
Във всяко производство са възможни грешки, а никъде другаде тези грешки не се възприемат като опит за измама.
Още малко и ще поискат криминализиране на проблемния мед. 2 години затвор за пчелар с ХМФ над 0,001мг/кгАко годината е лоша и произведеш зеленчуци с ниско качество, тогава ти престъпник ли си?!?! Откога българския съд се премести в МЗХ?!?!
Представете си, че утре има някакъв световен проблем с меда и търговията спре, това означава, че нашите прекупвачи няма да купуват мед, а пчеларите няма да вземат де минимис.
Няма никаква логика във всичките наредбички, които уж гарантират качеството на меда. Много добре знаем как е писани и откого! Вождовете които толкова много харесвате, влизат в МЗХ и забравят кой ги е пратил там. Защитават интересите на този, който плати най-много. Като бутнат някой лев и на служители в МЗХ...какво се чудите, че толкова бързо влизат интересите на няколко фирми?!?
МЗХ продължават да прокарват интересите на няколко фирми, а е крайно време ДАНС да ги посети ОТНОВО. За тези табелки ще бъдат хвърлени милиони левове, а ефекта от тях е предварително ясен. След 1-2 години, тези табелки ще бъдат заменени с други и отново някоя фирма ще вземе няколко милиона.
Как не са се сетили да маркираме всяка една рамка с баркод?!?! Охааа... 100 кошера Х 12 рамки минимум = 1200 табелки х 3-4лв = 3600-4800 лева Оха.... и като смениш 2-3 рамки на кошер на 3 години...охааа... Няма да давам повече идеи
Нали се сещате, че тези табелки не трябва да могат да се местят от един кошер на друг? Всяка табелка ще бъде защитена!
Какво точно ще се следи с тези табелки, че не се сещам? Почти всеки път като правя отводки и забравям къде съм оставил питите с майките и става една лудница. Как си представят майката от кошера с номер XXX-XXX-001 да остане в този кошер или да се сетя точно къде съм я хвърлил?!?!
Защо не монтираме по един RFID чип на всяка майка?!?! ОХАААА какви пари ще паднат...
Усещате ли, че отново искат да ви изнасилят или вече сами давате?!?!
АЗ ПЧЕЛИ НЯМАМ!
(Матеев, обясни им в МЗХ какво значи тази мантра.)
![]()