Аз пък се полакомих за малко по-висока цена и влязох в комуникация с Апимел (Симеон Станчев). И както можеше да се очаква, те се опитаха да ме измошеничат. Минаха повече от 2 месеца, откакто им се обадих и ми надупчиха меда, и все още не е продаден. Нещо повече - обявиха, че в него има инвертаза, кумафос, някакви антибиотици, захар в излишък и въобще всякакви други примеси с изключение на Уран 235. А аз знам, че това няма как да го има, но както и да е.

Предполагам, че ми отмъщават за това, че в МЗХ се обявих срещу тях и писах протестни писма против тях. И сега прилагат собствената си мафиотска схема срещу мене. Да, ама този път са сбъркали човека. Всеки един разговор с тях и всяко едно обещание (и лъжа) са записани, и няма да ми мигне окото да ги извадя в публичното пространство или да ги занеса в МЗХ. Не е необходимо да чакам изследванията, за да докажа техните лъжи. Достатъчно е да се чуят телефонните разговори, за да разбере човек, че те два пъти не казват едно и също нещо.

Този път обаче попаднаха на грешния човек. Амбицирал съм се да изпратя изследвания в Интертек и независимо дали това ще ми струва 2 или 20 хиляди лева, аз ще науча къде е истината, и с конкретни доказателства ще разбия мръсната схема, която години наред се прилага върху българските пчелари. Схемата вече е ясна, трябва само да се понатрупат още малко доказателства. При това не говорим само за измамите, които прилагат към пчеларите, а и за измамите въобще с вноса на китайски или украински мед, както и за измамите към Червения кръст и всичко останало. Понаимвам някой друг изобличаващ документ, но никога не съм си мислил, че ще ми се наложи да ги използвам. Сега обаче явно ще се наложи.

Накратко:
Поисках си официална оферта за изследвания от Интертек, и цените се оказаха съвсем поносими. Ако не изследваме за антибиотици, всичко останало са цени, съизмерими с тези в Българските лаборатории. Явно досега изкупвачите са ни лъгали, че изследванията им са свръхскъпи. Това не е така. Самият Симеон Станчев в разговор ми твърди, че заради мене е похарчил 1700 EUR за изследвания, за да открие че точно моя мед е фалшив, но според Интертек изследванията на проблемните показатели могат да се вместят само във 100-150 EUR.

И такаааа...
Вече съм взел проби от моя мед и съм ги изпратил както в Интертек, така и в още една контролна лаборатория. Както вече разбрахте, парите в случая нямат никакво значение. Важното да се разбие схемата на мафиотите от Апимел и да стане публично достояние (и достояние на МЗХ). Така че когато набера достатъчно доказателство, очаквайте нова интересна тема със описание на схемата на Апимел, с уличаващи документи, уличаващи телефонни разговори и всичко останало, като си му е реда. Тази схема е много мащабна и включва измами не само в България, но и в целия Европейски съюз. Обикновен мед се пробутва на Германците за биологичен, и ще ми е много любопитно какво ще кажат те за това, когато го научат от мене (или от немските медии).

А докато всичко това се случи, мога да ви посъветвам само едно - избягвайте да си имате вземане-даване с АПИМЕЛ (Симеон Станчев), независимо от това какви звезди ви свалят от небето. Това е част от тяхната схема, а вие сте нещастните опитни мишлета, участващи в тази схема като жертви.