Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 747

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Sakar Виж публикацията
    ......Интересно би било с какви аргументи биха отхвърлили едно такова предложение.
    Аргумента е ясен, и сме го чували не един път в открит текст:

"Момчета, това решение се взема от политическото ръководство на партията."

Така че не очаквайте логика, справедливост или каквото там ви хрумне за честност, почтеност, достойнство и всичко останало. Политическите решения преследват чисто политически цели, които в повечето случаи НЯМАТ РАЗУМНО ОБЯСНЕНИЕ. Или по-скоро имат, но това не е за нашите уши - ние сме само едно блеещо стадо, на което не му е работата да знае в коя кланица ще го колят и кога му е времето това да се случи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аргумента е ясен, и сме го чували не един път в открит текст:

"Момчета, това решение се взема от политическото ръководство на партията."

Така че не очаквайте логика, справедливост или каквото там ви хрумне за честност, почтеност, достойнство и всичко останало. Политическите решения преследват чисто политически цели, които в повечето случаи НЯМАТ РАЗУМНО ОБЯСНЕНИЕ. Или по-скоро имат, но това не е за нашите уши - ние сме само едно блеещо стадо, на което не му е работаta да знае в коя кланица ще го колят и кога му е времето това да се случи.
    Не мога да гарантирам на 100% но преди мисля че около 2008г. краварите май я имаха тази опция а дали са се възползвали не знам.

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Не мога да гарантирам на 100% но преди мисля че около 2008г. краварите май я имаха тази опция а дали са се възползвали не знам.
    То кланицата е ясна другите сектори с марки ги съсипаха ..., а сега на нашият ще слагат.
    Какво следва ? Вместо да се контролира меда - вносът на такъв и омесването с качественият български такъв те - марки.
    Така се правят пари !

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Протест преди изборите как би им прозвучало на политическото ръководство ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Може да се попита отводката дали е пчелно семейство за да се идентифицира и каква е разликата или отводка с неоплодена майка дали да се маркира или да изчакаме да се заплоди та да я маркираме щото търтовката не е семейство.
    Нерви поне им вкарайте

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Предлагам Чл.7а,ал.3,т.4в
    бар код с номера на индивидуалната идентификационна марка, обозначаваща пчелното семейство.
    Да се промени така:
    бар и QR код с номера на индивидуалната идентификационна марка, обозначаваща пчелното семейство.
    Аргументи:
    1. Както писа и Матеев, бар кода постепенно ще излезе от употреба. За да няма нова смяна, нека да има и QR код със същото съдържание.
    2. За разлика от бар кода който иска специален четец свързан с мобилно устройство или специализиран терминал, то QR кода може да се чете с много безплатни програми от всеки смартфон, с видеокамера. Този код може да се използва и от самите пчелари за работата им по пчелина. Имам няколко идеи по темата, които отдавна се каня да пусна за коментар в специална тема, но все не остава време.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Предлагам Чл.7а,ал.3,т.4в

Да се промени така:
    бар и QR код с номера на индивидуалната идентификационна марка, обозначаваща пчелното семейство.
    Аргументи:
    1. Както писа и Матеев, бар кода постепенно ще излезе от употреба. За да няма нова смяна, нека да има и QR код със същото съдържание.
    2. За разлика от бар кода който иска специален четец свързан с мобилно устройство или специализиран терминал, то QR кода може да се чете с много безплатни програми от всеки смартфон, с видеокамера. Този код може да се използва и от самите пчелари за работата им по пчелина. Имам няколко идеи по темата, които отдавна се каня да пусна за коментар в специална тема, но все не остава време.

Съгласен съм с теб на 101%,но много бързо гледаме да подскочим всичко с времето си.После докато излезнат новите технологии от къде ще ни скубят?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Съгласен съм с теб на 101%,но много бързо гледаме да подскочим всичко с времето си.После докато излезнат новите технологии от къде ще ни скубят?
    Току що разговарях с племенничката, която е ветиринарен лекар и се занимава специално с коне. Никакви марки, за никакви животни нямат отпечатан бар код. Никой ветеринарен лекар не е задължен и не притежава баркод четец. Баркода е абсолютно излишен! Настоявайте на всяка цена да се замени с QR код!!!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Никой ветеринарен лекар не е задължен и не притежава баркод четец.
    Чипа на коня не знам дали има бар код но се чете с четец просто иначе няма как .Попитай я като закупят кон как разбират че точно този кон е с чипа от документите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Чипа на коня не знам дали има бар код но се чете с четец просто иначе няма как .Попитай я като закупят кон как разбират че точно този кон е с чипа от документите.
    Чете се с RFID четец. Такива имали само в специализираните ветеринарни клиники, които слагат чипове.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •