Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 289 от 677 ПърваПърва ... 189239279287288289290291299339389 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,881 до 2,890 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://www.youtube.com/watch?v=vH4nPSoXKLE
    Дамянов на 0.32сек най дясната пчела дето влиза огледай я.Да но не е това което си мисля че е.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Спокойствието, не просто си има причина а комплекс от причини. Меда под пилото симулира паша, но не само това, времето също е прекрасно при мен има изобилие от прашец, също имат и много запаси 20+ кг. мед. От значение е и здравословния статус и още куп неща.
    Несъм съгласен с теб колега. Пчелите не са толкова прости, много добре усещат своя мед и чуждия това се вика аромат на кошера имат представа и за количествата трудно се лъжат тъй. И съм забелязал все уж ги лъжем и все накрая сме излъгани ние. Просто си им отворил работа да го местят на място. Животинките си знаят добре запасите и откъде са. Изобилие от пращец има и при мен.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Август месец имаше 2 маточника но сега маточници няма и си помислих че иска да мигрира но видях след роя че половината е останал и при последния преглед имаше снесени яйца! Стеснени входове мрежесто дъно не е хранен за запасяване ,няма мравки и други вредители поне видими. Общо взето загадка за мен ще го следя за да видя, какво си е наумил .
    Много пило, много запечатан мед и много безработна пчела. Чел съм из руските писания че невинаги се убива едната майка при тиха смяна понякога и се позволява да излезне със свита навън. дали е това не знам но го наглеждай кошера, наличие на два маточника не говори за готвено роене а за готвена тиха смяна.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Много пило, много запечатан мед и много безработна пчела. Чел съм из руските писания че невинаги се убива едната майка при тиха смяна понякога и се позволява да излезне със свита навън. дали е това не знам но го наглеждай кошера, наличие на два маточника не говори за готвено роене а за готвена тиха смяна.
    Ачо , развий малко темата , че не разбирам това ?
    Много пило , много запечатан мед и много безработна пчела .
    За този момент ли става въпрос ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Когато в кошера се излюпят майки, по - точно напуснат маточниците не се получава борба между майките. Това се получава през деня и всички майки напускат кошера минус една, а понякога и всички. Получава се роенето. След като обаче рояка се постави в кошер или си намери хралупа, ако не е заловен, то тогава започва мелето.
    Колега Дончев , роевите маточници са различни по възраст .
    Така , че всички майки не могат да се излюпят едновременно.
    Затова има първаци , втораци и т. н .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Ачо , развий малко темата , че не разбирам това ?
    Много пило , много запечатан мед и много безработна пчела .
    За този момент ли става въпрос ?
    Да имах предвид посочения момент в който се е случило роенето, тъй като не мисля, че в случая кошера се е готвил затова. Просто се е случило, а е готвена самосмяна на майката.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Когато в кошера се излюпят майки, по - точно напуснат маточниците не се получава борба между майките. Това се получава през деня и всички майки напускат кошера минус една, а понякога и всички. Получава се роенето. След като обаче рояка се постави в кошер или си намери хралупа, ако не е заловен, то тогава започва мелето.
    Значи, Петьо го каза точно, това почти никога не се случва не се люпят едновременно. Първата която се излюпи се стреми да унищожи останалите маточници, но не винаги и се позволява от пчелите това своеволие.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Бай Орлин/маточника/,,викаше,че всяко роене има причина,,и че пчеларя има голяма вина за това.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    ...........Тези които са излезнали навън се оплождат на момента и когато се сформира рояка на някой клон, то всички майки които са в него са оплодени вече. Това е и знака рояка да се събере на клона. Иначе обикаля по - дълго време. Нещо не ясно?
    Никога майка не се опложда повреме на самото роене, това изобщо не е вярно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Бай Орлин/маточника/,,викаше,че всяко роене има причина,,и че пчеларя има голяма вина за това.
    Първото е следстивие второто .
    При разборните кошери .

Страница 289 от 677 ПърваПърва ... 189239279287288289290291299339389 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •