Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 50

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Това е цитат от статия:
    Процесите на преработка на нектара или на захарния сироп в мед малко се отличават и се свеждат преди всичко до отделянето от тях на излишната вода и разграждането на сложни захари, основно захароза, до прости (глюкоза и фруктоза). Пчелите, несъмнено, освен захари използват и някои компоненти на меда, обаче основната маса минерални и пластически вещества, витамини и други необходими за жизнената си дейност те получават от прашеца.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Както казват немските колеги, печалбата за пчеларя се явява разликата, между вложената захар и добития мед. Видно е, че разлика кой знае колко фрапираща в структурния състав няма. Меда, може би печели с едни гърди, заради прашеца. Но пък цената спрямо захарта е неприемлива. Ето защо, на мен ми излиза прекалено скъпо да храня с мед! И предпочитам захар, с витамини или чайчета- все е по- изгодно и полезно. А и калорийно е по- добре!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Както казват немските колеги, печалбата за пчеларя се явява разликата, между вложената захар и добития мед. Видно е, че разлика кой знае колко фрапираща в структурния състав няма. Меда, може би печели с едни гърди, заради прашеца. Но пък цената спрямо захарта е неприемлива. Ето защо, на мен ми излиза прекалено скъпо да храня с мед! И предпочитам захар, с витамини или чайчета- все е по- изгодно и полезно. А и калорийно е по- добре!
    Бат Тянко получаваш един брой на в-к Пчели .
    Та там , един германец пише - Медена фабрика или фабрика за мед ?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •