Цитат Първоначално публикувано от meho Виж публикацията
rosti_sz,ще се опитам да изкажа мнение по всяко твое изречение.
1.Работата на отделния пчелар е да участва активно в осмислянето и решаването на колкото може повече проблеми в сектора.
По какъв начин отделния пчелар може да участва /отхфърлям "осмислянето"/ в "решаването на колкото може повече проблеми в сектора"?
2.Откъде се знае кой пчелар е продал продукцията си на безценица /преебал останалите пчелари по вашето изразяване/
3.Отделния пчелар трябва да отглежда пчелите си по начин по който да не застрашава семействата на останалите пчелари около неговия пчелин.
По какъв начин може да се промени разбирането на "отделния пчелар" на примерно казано 75-80 години /макар , че има и такива доста по млади/ които като ги питам преди няколко дни /8-10.09.2016/ с какво са третирали за акар ми казват - ами аз ще ходя тия дни към града и ще взема лентички.
4.Отделния пчелар трябва да се опитва да не бъде отделен пчелар, а част група която да е част от по-голяма група и т.н.
В това съм абсолютно убеден, но за съжаление изглежда манталитета ни ли, или не знам как да го нарека не ни дава да се случи .
5.Отделния пчелар трябва да се противопоставя по краен начин на всички опити на изкупвачите и държавата да се ебава с него.
Посочете един начин на противопоставяне срещу изкупвачите / срещу държавата не ми посочвайте защото вярвам , че и вие не вярвате, че ще има ефект/?
Ако може изброявайте още.
Пожелахте да ви бъде изброено и аз изброих една нищожна част от допълнителната работа, която трябва да свърши отделния пчелар за да може сектора малко да се понадигне на крака и да започне да диша праха на зърнарите, които дадохте за пример. Това е тема за цената на меда и не е много подходящо място да продължаваме този разговор, но само последно ще вметна един пример. Преди няколко дни излезе новата наредба за опазване на пчелите при пръскания. НА две места във форума беше подадена такава информация и беше качена наредбата. Единствените коментирали до момента сме аз, Б. Александров и не пчеларя ТСЦ1. Ето този престъпен нихилизъм ни води там където сме като сектор. 20 мин. след като беше публикувана наредбата се свързах с един от големите лидери на пч. организация и той беше бесен на тази наредба и вече беше организирал обсъждането и, с двама представители на организацията му, за да търси пътя да направи нещо. Е няма как да направи нещо сам или трима или 5 човека.
Определено смятам че нашата основна задача е да успеем да напълним тенекиите с мед, но момента труден, в сектора е пълна анархия, играта на преби пчеларя е в разгара си и се играе от зърнари, изкупвачи, колеги и държава.

Спирам разговора тук, ако искате отворете нова тема или продължаваме на лични или в чата.

МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА СПОДЕЛИ ИНФО ДАЛИ "ГЕРОИТЕ ОТ РАКОВСКИ" ИЗКУПУВАТ МЕДА КОЙТО НАДУПЧИХА ПРЕЗ АВГУСТ И НА КАКВА ЦЕНА?
Питам защото дупчиха на обещание за 5лв. а сега дупчат на обещание за 4,50лв. и ми е интересно дали си спазват обещанията.