Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Днес съм на ПОПРАВИТЕЛЕН.......Трябваше утре да правя отводките,но го дават да превалва и реших днес да ги спретна...
    Резултатът от поправителния е;Отводките на маточник и летяща пчела-е слаб,като миналата година-нито една завърнала се майка.Отводка на маточник+пило+пчели -оплодени майки 1/3.Основни семейства,които си произвеждаха майки-успеваемост-е почти 100%.Само една майка-НЕоплодена.А една дори успя да се изрои миналата седмица-демек през септември..
    Мисля,че пернатите имат голяма заслуга за НЕвърналите се майки.Затова,от догодина ще експериментирам в сами край на лятото-демек производството на маточници ще стартира след 20 август.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Как са ти разположени кошерите?Питам защото и аз все се впрягах на пернатите, докато не пробвах да разхвърлям 15-тина отводки хаотично разположени из двора по двойки и тройки с гръб едни към други.Резултата е 2 незавърнали се, говоря за августовски отводки сформирани около 7-8-ми август чиито майки са пронесли на 22-23-ти август.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •