Предвид разгорелите се страсти във форума си направих труда последните няколко часа да разгледам кой какви данни е попълнил във вече съществуващите полета на профилите за някаква пчеларска информация. Това го правя за първи път и надявам се - за последен.
Та да ви кажа за това, което го забелязах:
Всички BAN-нати потребители на форума от първия до последния не са попълнили нищо в полетата си или са попълнили някакви глупости - например 10 000 пчелина с 1 кошер, разни простотии за пчеларски район и регион и т.н. С две думи - бъдещите спамаджии и провокатори си личат още от момента на своето регистриране във форума. Още от тогава със своето несериозно поведение те дават индикации колко сериозно гледат на всичко това.
С две думи - вече съм убеден, че между анонимноста от една страна и количеството на спама и конфликтите от друга, има ярко изразена корелация. Анонимните по принцип са склонни да нарушават правилата на форума и да си развяват байрака, скрити зад собствената си анонимност. Не казвам, че всички анонимни са такива, но връзката анонимност-конфликти е ЯРКО ИЗРАЗЕНА.
Не искам да пиша повече по въпроса, защото ми е неудобно да ви казвам азбучни истини - все пак аз си мисля, че в този форум сме се събрали СЕРИОЗНИ ХОРА.
Независимо какво ще се случи след тези ожесточени дискусии, искам да ви кажа само едно - от сега нататък анонимните акаунти ще се гледат под лупа и всеки макар и дребен опит за предизвикване на конфликт от тяхна страна ще се счита като достатъчно основание за ........ знаете за какво. Съжалявам ...... но смятам в този форум да въведа ред и порядък, каквото и да ми струва това. Знам, че няма да получа благодарности, но също така знам, че коректните пчелари ще го оценят това. А те са хиляди .....

Цитат