Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 82 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 817
    Здравейте колеги работещи с ЛР!

Виждам,че доста сте напреднали с темата.Предполагам, че тук е мястото, където всеки може да разбере всичко за системата ЛР.Затова реших да Ви задам един въпрос, на който аз знам отговора.

Какво ще се случи, ако през пролетта, когато майката е в най-долния корпус, се поставят отгоре всички останали корпуси /2,3или4,няма значение/и до средата на месец Август, никой нищо не пипа?Без ротации на корпусите,без ХР,просто никой не пипа кошера.
    Какво ще се случи ???

Чакам с нетърпение Вашите отговори.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

Същото, което се случва в твоите наклонени лежаци, но вероятно по-бавно. Особено ако пролетта е студена и времето е променливо.
    Само че, е много тъпо да се постъпва така. Ако обаче, всички тези корпуси се поставят отдолу, без проблем може да не ги погледнеш и до септември. Личен опит.

Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Същото, което се случва в твоите наклонени лежаци, но вероятно по-бавно. Особено ако пролетта е студена и времето е променливо.
    Само че, е много тъпо да се постъпва така. Ако обаче, всички тези корпуси се поставят отдолу, без проблем може да не ги погледнеш и до септември. Личен опит.
    Не търся спорове и скандали.Говорим за ЛР, а не за други кошери.Като модератор, Вие имате право да преценявате,кое е тъпо и кое не.Аз просто зададох въпрос.Ако не знаете,не отговаряйте.

п.п. А по отношение на "наклонения лежак", ако с конкретни доводи ми докажете ,че не става за отглеждане на пчели, ще ги запаля.

Аз не споря, а любезно отговаря да това:
    Модераторството няма нищо общо с личното ми мнение относно техниките за работа с ЛР. За разлика от вашия пчелин, моя е на 150 км от дома ми и често ми се налага да разширявам "ударно", но никога не го правя по описания от вас начин, защото го намирам за голяма грешка.

Никога не съм казвал, че пчели не могат да се отглеждат в други кошери освен ЛР. И нямам никакви "доводи" да Ви отказвам да си гледате пчелите в кошери, които сте си избрал.
    Вие постоянно говорите за предимствата на "вашия" кошер, но аз лично не виждам нищо, което да не може да се постигне в корпусен кошер. Лично мнение. Желая Ви успех в пчеларството.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Всеки трябва да опита и с друга с-ма кошери, докато разбере че....ЛР е най-добър! А тогава ще се чуди защо си е губил времето напразно...

Цитат Първоначално публикувано от yuri
    често ми се налага да разширявам "ударно", но никога не го правя по описания от вас начин, защото го намирам за голяма грешка.
    Сега просто Ви моля, да ми обясните,къде ми е голямата грешка?? Може би наистина греша, но не знам къде.

Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Всеки трябва да опита и с друга с-ма кошери, докато разбере че....ЛР е най-добър! А тогава ще се чуди защо си е губил времето напразно...
    Колега, това не е отговор на въпроса.Ако някой ми зададе въпрос, аз му отговарям.Не говоря за системи, загубено време и др.
    Можехте да напишете, че не Ви се е случвало и поради това не знаете.

Съгласен съм с всички ви който коментирате (имате мнение по темата) по темата ама както се казва хубава работа ама българска. Всеки си мисли че той е прав и все пак всеки работи с системата която на него му е най удачна (удобна) дали е ЛР, ДБ, Лежак кой както е свикнал. Изобщо повечето коментари са грешни по темите това е най добро онова е най добро всеки сам трябва да си стигне до истината не да му се налага мнението на друг човек. Форума е за цел всеки да сподели опита си не е нужно да се стига до ексцесии заради егото на този или онзи без значение кой....

Ако съм засегнал някой моля да го изтриете мнението.

Успех на всички без значение как пчеларстват!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Не знам защо, но започнахте да се изнервяте още от самото начало.
    Съжалявам, че зададох този въпрос.Смятах, че ще стане весело.Но не стана.
    Аз наистина знам отговора ,но вече никога няма да Ви го кажа.

Представете си,че не съм задавал никакъв въпрос на никого!!

Останете си със здраве.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Лежаков
    Здравейте колеги работещи с ЛР!

Виждам,че доста сте напреднали с темата.Предполагам, че тук е мястото, където всеки може да разбере всичко за системата ЛР.Затова реших да Ви задам един въпрос, на който аз знам отговора.

Какво ще се случи, ако през пролетта, когато майката е в най-долния корпус, се поставят отгоре всички останали корпуси /2,3или4,няма значение/и до средата на месец Август, никой нищо не пипа?Без ротации на корпусите,без ХР,просто никой не пипа кошера.
    Какво ще се случи ???

През пролетта майката никога няма да бъде в първи корпус, освен ако не е арестувана с решетка! Така че въпроса е неправилно зададен!

Страница 29 от 82 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •