Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
Мисля, че правиш погрешни изводи. Не мисля че е редно във форума да се излага всякаква лична информация и така тя да бъде достъпна до търсачките Гугъл, Яндекс и нам какви още. Ако мислиш, че с излизането от анонимност ще се постигне положителен ефект - лъжеш се. Дано не съм прав. Аз лично съм ти предоставил мои данни, но те не са видни тук и в необятното пространство наречено интернет. На мен не ми пречи да пиша, това което мисля, знам и т.н., пък щом модератора прецени, че съм стъпал на криво - бите - нека ме линчува, но нека не ми споделя личните данни. Закон има за тая работа в България и чл.2 от него казва следното: Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.
Този постинг е взет от друга тема, но отговарям тука, защото искам дискусията по въпроса да се развие в тази тема (анкета).

Да, съгласен съм с това, че повечето анонимни акаунти ще се позоват на правото си по закон да не си предоставят личната информация в публичното пространство, и ще са прави за себе си, но тогава веднага мога да им задам контравъпрос: Ами като толкова искат да се крият от останалите, защо тогава въобще ходят в публичното пространство? Искат да изграждат имидж, пишейки в публичното пространство, искат уважение, искат да пускат обяви за продажба и т.н., а в същото време искат да останат анонимни? Как да се съвместят тези несъвместими едно с друго изисквания?

По-добре ли ще е да въведем ново правило във форума, че на анонимните акаунти им се забранява да дават акъл за каквото и да било, защото не може да им се вярва? Ако искате пък нека да го направим така, но трябва да отворим друга анкета - всеки анонимен акаунт да има право САМО ДА ЗАДАВА ВЪПРОСИ и нищо повече. Няма право да дава отговори на чужди въпроси, няма право да дава каквато и да било информация и всички такива постинги да се считат за спам и директно да се трият. Кофти, нали.

Не осъзнаваш ли, че в момента във форума сме разделени на две групи - конкретни хора-пчелари и разни акаунтчета с нищо незначещи букви и цифри, които го пълнят с нищо незначещи постинги, зад които не се знае кой стои и доколко може да се вярва на информационното им съдържалие. Ти как би се почувствал, ако моя акаунт беше TraLaLa2015 и за мене знаеше само това, че май наистина съм ТраЛаЛа (някаква откачалка, избиваща комплекси на страниците на форума)? Не ми се сърди, но за някои анонимни акаунти точно това си мисля (за тебе не, но защото знам кой стои зад твоя ник).