Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Това е възможна причина, но намаляването на входа пак няма значение.
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Само може да повиши температурата в гнездото, макар и с градус, но това е достатъчно.
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Наистина ли мислите че през Август, 1 градус повече или по-малко влияе толкова много? Ами какво се случва през деня, при 32 градуса на сянка с тези кошери с намалени входове. За мен това е несериозно.
    Казах, че само притваряне на прелката довежда до повишаване на температурата примерно с един градус, а оттам и различните процеси които ще последват в семейството. Едни ще започнат да снасят, че им е станало по - топло, други ще спрат да снасят, че им е станало горещо, едните ще започнат по - често да излитат навън защото е по - прохладно в гнездото, а други ще остават в него за да вентилират и т. н...... поради притваряне на прелката де.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Е в клипа казаха 25 декември,аз четох 21 декември някъде.Тоя човек Симеон съм го срещал на един семинар ли беше не помня ще излъжа.В сградата на икономическия университет беше притеглих го като много умен човек.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Е в клипа казаха 25 декември,аз четох 21 декември някъде.Тоя човек Симеон съм го срещал на един семинар ли беше не помня ще излъжа.В сградата на икономическия университет беше притеглих го като много ерудиран човек.
    Дака ако има човек в форума който разбира от генетика то това е Дони (факт е че прави Бъкфаст (по интересувай се какво е по особеното на Бъкфаста) и хората закупили майки от него са доволни). Ще си позволя да го цитирам от архива:
    цитат:
    Що се отнася до цикъла - пчелите започват да се люпят на 19-ия ден и толкова беше с акара - но това ще бъде нова тема.

Европейските- Да. Африканските - дори още по-рано.

При Карниките цикъла на развитие е средно 20,5-21дни, при Италианкинте -средно 19,5-20,5 дни, при Кавказките - плюс половин-един ден от това на Карниките.

Всичко добре, но само не разбрах какво е общото между малката килийка и продължителността на цикъла на развитие на пилото (който сам по себе си пак не е достатъчен за пълна устойчивост срещу вароа). Индукцията крие огромни рискове за грешка.

Доста нескопосано го копнах ама не знам как ама става ясно за какво иде реч
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 11.09.2016 в 00:20. Причина: Уточнение

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Е в клипа казаха 25 декември,аз четох 21 декември някъде.Тоя човек Симеон съм го срещал на един семинар ли беше не помня ще излъжа.В сградата на икономическия университет беше притеглих го като много умен човек.
    Той беше човека, накарал ме да се замисля за доходите на пчелно семейство. Един от организаторите на Пловдивския панаир.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Казах, че само притваряне на прелката довежда до повишаване на температурата примерно с един градус, а оттам и различните процеси които ще последват в семейството. Едни ще започнат да снасят, че им е станало по - топло, други ще спрат да снасят, че им е станало горещо, едните ще започнат по - често да излитат навън защото е по - прохладно в гнездото, а други ще остават в него за да вентилират и т. н...... поради притваряне на прелката де.
    Ако дъното е изцяло на мрежа ? При мен всичките са на мрежа и входа го разширявам само при паша през другото време е на 3 , 4 см за по добра охрана
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •