Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 19 от 677 ПърваПърва ... 917181920212969119519 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 6768
    Потребител
    Регистриран
    07.10.2010
    В Берковица на 23.01. температурите бяха +10-11 градуса към 15 часа, и кошерите ми имаше масово облитане, което е добре, а от 25.01. до ден днешен започнаха студовете и снеговалежите. Днес температурите към 12 часа бяха - 10 градуса.
    Живей както можеш, ако не можеш както искаш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Какво е положението може само да се гадае, днеска прослушах няколко кошера - звука които издаваха се ядва, дано и с другите да е така

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010

За сега всички са живи.Звука идващ от семействата при прослушването не събуди в мен безпокойство.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Малко ни бяха студовете напоследък, та днеска за капак задуха и силен вятър и масово се разхвърчаха капаци на кошери и за първи път ми се случва - два кошер съборени от стойките sadsmile; sadsmile;

Хората са казали че една неприятност никога не идва сама!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Току що се връщам от пчелина, температурата е около 10 градуса.Сложих питки.Гледката при отваряне на плодниците ме очарова.Много пчели,много мед в плодника и почти никакъв подмор в дълбокото дъно.По стените на кошерите не забелязах следи от влага.Според мен зимуването на пчелите е преминало по най-добрия начин.Явно дълбокото дъно с мрежа 15/15 см. в предната част, работи успешно срещу влагата в кошера, както и свалянето на голямото капаче на хранилката.Имам няколко отводки в 10р. ДБ кошери с изтеглящо се дъно, но с изрязан отвор и мрежа в предната част до входа в тях също не забелязах следи от влага.Съжалявам че си забравих GSM вкъщи и не направих снимки.Успех приятели.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Днес, при Т= +7-8 гр. в 12.00 ч., пчелите започнаха облитане. Чистих подмора през прелката - нормално количество, без притеснения! Моите имат храна, поставена предната неделя и не съм ги отварял!

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от stanko1972
    Току що се връщам от пчелина, температурата е около 10 градуса.Сложих питки.Гледката при отваряне на плодниците ме очарова.Много пчели,много мед в плодника и почти никакъв подмор в дълбокото дъно.По стените на кошерите не забелязах следи от влага.Според мен зимуването на пчелите е преминало по най-добрия начин.Явно дълбокото дъно с мрежа 15/15 см. в предната част, работи успешно срещу влагата в кошера, както и свалянето на голямото капаче на хранилката.Имам няколко отводки в 10р. ДБ кошери с изтеглящо се дъно, но с изрязан отвор и мрежа в предната част до входа в тях също не забелязах следи от влага.Съжалявам че си забравих GSM вкъщи и не направих снимки.Успех приятели.
    Станко, на 19. 02 няма да видиш влага още 100 години да гледаш кошери! Ще я видиш на 19 април!

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    19.02.2012г.Най после слънцето грейна.В Своге в 12.00 ч температурата на въздуха на слънце е 13 градуса.От 16 зазимени семейства всички за живи.Имам 3 бр. с разстройство.Мед всички имат достатъчно.Успех на всички колеги пчелари...

Потребител
    Регистриран
    07.10.2010
    Днес 19.02. за пръв път отворих двата ми кошера. Температурата беше 8 градуса и времето слънчево към 13.30ч. Пчелите не се облитаха. Поставих и питки. В единия кошер кълбото беше в предната част и посредата и преброих 7 междурамия с пчели, а в другия кълбото беше отпред но в дясаната част на кошера и преброих 6 междурамия. Друго което ми направи впечатление е като отворих капака отгоре на хранилката имаше молцови пеперуди живи. Защо така се е получило. И друго на единия кошер /първата снимка/ втората рамка от дясно на ляво има ядено от дървояд /рамката е нова/. Възможно ли е да е действал през зимата? Ето и снимчици.
    Живей както можеш, ако не можеш както искаш.

Страница 19 от 677 ПърваПърва ... 917181920212969119519 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •