Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 360 от 683 ПърваПърва ... 260310350358359360361362370410460 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,591 до 3,600 от общо 6828
    Аз също стеснявам входовете, за да се пазят по-лесно от кражби. Но не разбирам как това влияе на пилото. Аз също имам отворена мрежа на дъното.

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Мен така са ме учили,и виждам че има ефект сега да ли е правилно или не да се скъсяват входовете не съм толкова компетентен но има голяма промяна в поведението на пчелите само това мога да кажа от моите наблюдения
    По това време входовете са намаляват не за хладните нощи ,а за да са пазят от НАПАДЕНИЕ,НАПАДЕНИЕТО Е най големия бич при пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ачка то от 1000лв кой бягас тия пари ще купя захар от цвекло от метро и за напролет,че и за 5 кубика дърва ще останат
    Дака за море няма ли да заделиш.....Как мислиш-студеното нощем,а и през деня(до края на февруари) в полза ли е или е в ущърб на медовите запаси?Помисли повече от 5 секунди преди да ми отговориш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от inio33 Виж публикацията
    По това време входовете са намаляват не за хладните нощи ,а за да са пазят от НАПАДЕНИЕ,НАПАДЕНИЕТО Е най големия бич при пчелите.

http://prikachi.com/images/631/8902631y.jpg
    това е 8та рамка с пило на 10рамков ДБ.Тоя вход е скъсен средата на август почти всичките са така на които съм ги намалил входовете.При тия дето не съм не мога да видя това.Вие си направете изводите да ли помага намаляването на отворите или са само да предотвратят кражбите

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Дака за море няма ли да заделиш.....Как мислиш-студеното нощем,а и през деня(до края на февруари) в полза ли е или е в ущърб на медовите запаси?Помисли повече от 5 секунди преди да ми отговориш.

Ачка не забравяй че само от 3 години съм пчелар дай малко повече времеКрая на месеца ще ти дам отговор с колко даже.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    http://prikachi.com/images/631/8902631y.jpg
    това е 8та рамка с пило на 10рамков ДБ.Тоя вход е скъсен средата на август почти всичките са така на които съм ги намалил входовете.При тия дето не съм не мога да видя това.Вие си направете изводите да ли помага намаляването на отворите или са само да предотвратят кражбите
    Пролетта само да не се питаш, що ги няма майките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пролетта само да не се питаш, що ги няма майките.

Люцерните и японската акация цъфти мисля ,че може и да не се питамсамо хубаво време да има до края на септември

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Люцерните и японската акация цъфти мисля ,че може и да не се питамсамо хубаво време да има до края на септември
    А при толкова много пило, бройш ли си акара?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А при толкова много пило, бройш ли си акара?

Мани не ма питай,има не е много ама има.Сега пак ще третирам с ОК
    мисля да не чакам октомври

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Мен така са ме учили,и виждам че има ефект сега да ли е правилно или не да се скъсяват входовете не съм толкова компетентен но има голяма промяна в поведението на пчелите само това мога да кажа от моите наблюдения
    То е хубаво да се стесни входа, даже е препоръчително да не те боли после глава Но също е важно да има приток на свеж въздух, защото от застоялия въздух идват само лоши неща.

Страница 360 от 683 ПърваПърва ... 260310350358359360361362370410460 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •