Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Разгънат преглед

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ачка здрасти как се радвам че пак възроди темата
    А защо толкова бързо се запълва защото на друго семейство му е дало зор а защо му е дало зор защото му се е видело тясно а защо му се е видяло тясно ами от Вароатозата.
    Здравей, Жорка. Сега ще изложа на кратко какво става в природата. Рояк се заселва в хралупа ,приемаме средно статистическа хралупа, и първата година отстроява около 50 см с пити и се подготвя за зимата. идната пролет се развива пуска рояк може и повече и реализира медосбор и така до пълното отстрояване на хралупата, като се отстрои обема на самата хралупа, пчелите почват да пускат рой след рой и я напускат, на коя година ще стане зависи от големината на хралупата. Като я напуснат меда се изяжда от оси стършели животни а питите от восъчни молци и се изчиства самата хралупа и пак става годна за заселване с нов рояк. Мисълта ми е следната, казваш и не само ти, че пчелата бяга от акара, ми тя като е заразена го пренася със себе си, където и да иде, то ест в новата хралупа ще со пренесе сама акар, който ще се натътри в пилото и нова песен. освен това съм чел, че в хралупите нивата на акар които са забелязвани са били на санитарния минимум от 3 процента.
    Забравих да добавя, че в природата в такова време сушаво и безпашие есенно, когато трябва да се запасят с мед а няма нектар, се започва нападения на други хралупи и по-силните семейства оцеляват за сметка на по-слабите и така също се освобождават хралупи и си е естествен подбор - война за ресурси.
    П.С.
    Аз май правилно си се бях тропосал из руските форуми ма пусто любопитство ме накара да погледна и тук що се мъдри.
    Този пост е редактиран от vasilevsa; 07.09.2016 в 20:51. Причина: допълнение

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •