Днес темата сигурно ще прелива от постове.Чудя се да ли при толкова много анкети,да ли не може да се направи още една
,,С колко килограма мед подадох УДОСТОВЕРЕНИЕТО,,?
Днес темата сигурно ще прелива от постове.Чудя се да ли при толкова много анкети,да ли не може да се направи още една
,,С колко килограма мед подадох УДОСТОВЕРЕНИЕТО,,?
След като в горния пост става ясно че може би Стефан Стефанов стои в основата на безумията около де минимиса тази година, реших да разровя из нета за него. Ето няколко цитата от негови изказвания:
.........нeдoбpocъвecтни пчeлapи y нac cъщo злoyпoтpeбявaт. Кyпyвaл cъм мeд c aнтибиoтици, cyлфoнaмиди, oщe нeдoзpял, пpи кoйтo бъpзo зaпoчвaт киceлинни пpoцecи. Зaтoвa ce пpaвят пpeдвapитeлни aнaлизи, нo пък пчeлapи пoдмeняли тeнeкиитe cлeд тoвa и пpoдyкциятa ce oкaзвaлa нeкaчecтвeнa
.........вcички пчeлapи тpябвa дa бъдaт paвни пpeд зaкoнa и дa гapaнтиpaт кaчecтвoтo нa мeдa, кoйтo дa ce тaкcyвa кaтo лeкapcтвo. И aкo мeдът e фaлшив, дa имa глoби пo Зaкoнa зa лeкapcтвaтa. Зaщoтo пpи мeдa нe cъщecтвyвaт дoпycтими кoличecтвa зa нaличиe oт пecтициди, лeкapcтвa и дp., кaктo пpи млякoтo и мecoтo. А тoвa e пoчти нeвъзмoжнo пpи тoвa интeнзивнo зeмeдeлиe, пpи кoeтo ce гoнят дoбивитe. Нo имa и вapиaнт пчeлapитe дa пpeмecтвaт пчeлинитe в чиcти oт зeмeдeлиe зoни, кoгaтo имa пpъcкaнe. Имa тaкивa в cтpaнaтa, a и пътищa дo тях, пpeдлaгa Стeфaнoв.
Коментарите ще оставя на вас.
Тук е и цялата статия
http://www.dnesbg.com/pari-i-vlast/s...ara-u-nas.html
По добре изгледай интервюто му от 2015 https://www.youtube.com/watch?v=kOAPMvsxf3s и ще разбереш как някакви гърци му пречели като изкупуват меда без документи, как меда се изнасял за Румъния и Гърция и това трябва да бъде спряно с намесата на МЗХ и т.н. (гледах някъде до 7-8 мунита от 21 мин. и го спрях не ми се слушаше повече).
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
На 5;08 тоя добре ли е?Но пък е прав за опрашването и аз съм за това.Що то на пчелите не се гледа вече като за опрашване а като за мед.
Някой взе ли удостоверение за качествени проби от ....?
Да от Апитрейд и от Камбурово
Аз да попитам.Ако нямам такова и си подам документите и не ми ги приемат,мога ли да поискам писмено обяснение?
Днес бях в регионалния ДФЗ, удостоверения ще се изискват (може и за продаден мед от реколта 2016 стига човек да успее да се вмести в сроковете), обадих се на Апимел (миналогодишния ми партньор) и получих уверение че в началото на другата седмица ще пристигне удостоверението. Никакви условия за издаването му не са ми поставяли, само ми казаха че много колеги им се обаждат и им трябва технологично време да го издадат и изпратят.
Преди малко подадох документи в ДФЗ. Оказа се че съм първият на който приеха документите. От сутринта са върнали доста хора и докато подавах върнаха още двама. Всичките са върнати заради липса на бележка за качеството на меда. ЧЕСТИТО.
Надявам се ви става ясно, че аз проблеми с тази бележка нямам, но исках заради многото които ще изпитат затруднения да се борим. Не получих никаква подкрепа и това доста ме разочарова. На всички които не можете да си намерите бележки мога да ви кажа само СЪЖЕЛЯВАМ, но от части сте си виновни с вашето пасивно поведение. Можете да прочетете и някои истини които Матеев ви сподели в темата за конфедерацията. Не го подкрепям в начинанието му той да ги казва тези неща, но иначе са пълна истина.
Този пост е редактиран от rosty_sz; 08.09.2016 в 13:28.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))