Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 99

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Като сложа осиротелия корпус отгоре, върху вестника, намиращите се вътре пчели ще останат без прелка, моите прелки са само на дъната. Да не им се случи случка? Летящите пчели на преместения корпус без майка също ги губя, така ли?
    Ако ти са кротки пчелите го направи късния следобед когато са прекратили летежа, а и пчели не губиш, все в твойте кошери ще влязат .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    а и пчели не губиш, все в твойте кошери ще влязат .
    Тук може малко да се помисли. Донякъде ги губиш, че налитат в другите кошери, най - вече съседните и ги избиват. Ако успеят да навлязат в другите кошери може да се получи замисъла, но може и да убият майката. Това води до още един неефективен кошер. Днес например един го обработих с горелката. Чисто и просто.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Привет, имам следния въпрос, към колегите, имам три слаби отводки, под 3 междурамия пчели, какво обединение да предприема, за да спася поне една, какво да правя с майките ако ги обединявам в едно. Да уточня работя с ДБ кошери, които не са с отделни дъна и кошерите не са един до друг.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    Привет, имам следния въпрос, към колегите, имам три слаби отводки, под 3 междурамия пчели, какво обединение да предприема, за да спася поне една, какво да правя с майките ако ги обединявам в едно. Да уточня работя с ДБ кошери, които не са с отделни дъна и кошерите не са един до друг.
    Ако вече не е късно,моят съвет е -нищо не прави.Кило пчели ще иззимеят без проблем.Ако,физиологически НЕ са подготвени за зимата,каквото и да направиш няма да я бъде.Най-много да отложиш с месец-два леталния край.Както вече казах-сиипиииииии.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •