Не е ли време да се спре със сиропите, подхранването..... Между 25 Август и 15 Септември се раждат пчелите с най-голяма продължителност на живот. Ако не се натоварват допълнително, естествено.
Не е ли време да се спре със сиропите, подхранването..... Между 25 Август и 15 Септември се раждат пчелите с най-голяма продължителност на живот. Ако не се натоварват допълнително, естествено.
Няма пило от голямата суша и жега,сироп може да са дава до когато вземат пчелите.
Майките масово форсираха снасянето от два три дни.
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Здавейте,налага се да преместя кошерите си на 100м от сегашното им местоположение.Изчетох много и мисля да го направя през зимата.Дайте мнения кой месец да го направя и как.
Колко са кошерите?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Тази година ми се наложи да преместя 11 кошера на около 200 метра от пчелина. Не ме притесняваше ако се върнат на старото място защото ще влезнат по другите кошери. И така вечерта ги затворих и ги преместих, на другия ден гледам пчелите си влизат на новото място а на старото съвсем малко пчели. За моя изненада почти всички пчели си останаха в кошера а очаквах да се върнат на старото място.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))