Е, то не става и дума за “оня“ Бъкфаст от преди 100 години.
Е, то не става и дума за “оня“ Бъкфаст от преди 100 години.
Въобще си нямам на идея какво искаш да кажеш.
Преди 100 години дори не е съществувала идеята за Бъкфастски пчели. Първата стабилна комбинация се появява малко преди средата на 40-те.
Ако имаш предвид обаче, че днешните Бъкфастски пчели не са съвсем същите като някога - си напълно прав! То и патогенните с които се справят пчелите също не са като едно време. Въпреки това обаче ще се изненадаш че на места все още съществуват оригинални брат Адамови пчели в "чиста" форма.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Не знам при вас как е ама тука в Хасковско пчелите са натиснали яко бръшляна.Сега цъфти и около ниго все едно рояци .
Положението е трагично, дъжд няма от три месеца, полетата; са Сахара. Бях дал по 3-и килограма захар, като сироп в началото на август. Една отводка е убита и разграбена, друга беше убита на 23.9 и я раграбваха. По спешност, на другия ден на всички дадох по няколко килограма Апифонда.
Да дъжд няма и паша няма и......нищо няма.Какво мислите дали да слагаме питки?
Това от много пило ли се е получило или ти си ги пооскубал?
Не единия пчелин и аз съм така, 3 месеца без дъжд и запасите са им,като при тебе,а мед от там изобщо не съм вадил! Започнах с Apiinvert и Apifonda едновременно,че всичко е сухо-барут,даже летежа е много слаб! Един от пчеларите има вече умрял кошер от глад,а зимата не е започнала,та зора ще е голям… На другия пчелин карат на автопилот и се справят добре за сега.
Топло време а паша няма.Днес заредих за втори път с питки.За месец всичко изядено.През ноща пчелите са на кълбо но през дена са си направо пролетни.Някой проверявал ли е дали още гледат пило?При мен мъкнат прашец=гледат пило.Календара на пчеларя май е писан за друга страна.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))