Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Е, то не става и дума за “оня“ Бъкфаст от преди 100 години.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Е, то не става и дума за “оня“ Бъкфаст от преди 100 години.
    Въобще си нямам на идея какво искаш да кажеш.
    Преди 100 години дори не е съществувала идеята за Бъкфастски пчели. Първата стабилна комбинация се появява малко преди средата на 40-те.
    Ако имаш предвид обаче, че днешните Бъкфастски пчели не са съвсем същите като някога - си напълно прав! То и патогенните с които се справят пчелите също не са като едно време. Въпреки това обаче ще се изненадаш че на места все още съществуват оригинални брат Адамови пчели в "чиста" форма.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Не знам при вас как е ама тука в Хасковско пчелите са натиснали яко бръшляна.Сега цъфти и около ниго все едно рояци .

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Положението е трагично, дъжд няма от три месеца, полетата; са Сахара. Бях дал по 3-и килограма захар, като сироп в началото на август. Една отводка е убита и разграбена, друга беше убита на 23.9 и я раграбваха. По спешност, на другия ден на всички дадох по няколко килограма Апифонда.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Да дъжд няма и паша няма и......нищо няма.Какво мислите дали да слагаме питки?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мисля да не ги закачаме за сега.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    Да дъжд няма и паша няма и......нищо няма.Какво мислите дали да слагаме питки?
    Както писах по горе, сложих. Запасите на прегледаните 1/3 кошери, случаен принцип; показаха около 2-4кг мед. Сигурно 2-3 кошера щяха да приживеят, до пролетта!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Това от много пило ли се е получило или ти си ги пооскубал?

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Както писах по горе, сложих. Запасите на прегледаните 1/3 кошери, случаен принцип; показаха около 2-4кг мед. Сигурно 2-3 кошера щяха да приживеят, до пролетта!
    Не единия пчелин и аз съм така, 3 месеца без дъжд и запасите са им,като при тебе,а мед от там изобщо не съм вадил! Започнах с Apiinvert и Apifonda едновременно,че всичко е сухо-барут,даже летежа е много слаб! Един от пчеларите има вече умрял кошер от глад,а зимата не е започнала,та зора ще е голям… На другия пчелин карат на автопилот и се справят добре за сега.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Топло време а паша няма.Днес заредих за втори път с питки.За месец всичко изядено.През ноща пчелите са на кълбо но през дена са си направо пролетни.Някой проверявал ли е дали още гледат пило?При мен мъкнат прашец=гледат пило.Календара на пчеларя май е писан за друга страна.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •