Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 162

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Несебър
    Дааа... най-вероятно нападение е станало. Дъната ги бях вдигнал и входовете стеснил до 2-3 пчели. Също ми беше много интересно от къде е черния налеп пред входа,а ето че е от разпечатваните килийки восък. Е днес отворих набързо да прегледам как са останалите кошери и не забелязах нито молци нито други вредители. Запасени са добре с мед и продължават да се запасяват. Приемам го това ограбване един вид като естествен подбор,но явно съм допуснал доста грешки, водещи до отслабването на тези кошери.Тази статия ми беше страшно полезна! Благодаря Георги 1974!
    А има ли вариант да е свързано отлитането на пчелите с Вароатоза ? Ако да по какво да разбера? Гледах мъртвите пели за акари ама не виждам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от redbull92 Виж публикацията
    Дааа... най-вероятно нападение е станало. Дъната ги бях вдигнал и входовете стеснил до 2-3 пчели. Също ми беше много интересно от къде е черния налеп пред входа,а ето че е от разпечатваните килийки восък. Е днес отворих набързо да прегледам как са останалите кошери и не забелязах нито молци нито други вредители. Запасени са добре с мед и продължават да се запасяват. Приемам го това ограбване един вид като естествен подбор,но явно съм допуснал доста грешки, водещи до отслабването на тези кошери.Тази статия ми беше страшно полезна! Благодаря Георги 1974!
    А има ли вариант да е свързано отлитането на пчелите с Вароатоза ? Ако да по какво да разбера? Гледах мъртвите пели за акари ама не виждам.
    Да, може да има. Това го наблюдавах при мен 2014 год, Скутелатора даде тогава достатъчно информация. Накратко, когато имаш много акар през лятото, пилото в кошера е повредено от тях и те умират много по бързо/ по кратък живот/ в последствие отглеждат и много по малко пчели. Така семейството отслабва постепенно и Септември месец са останали една шепа пчели с майката, който не могат да опазят кошера от крадци и пеперуди.

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Несебър
    Тарти, Варотом ли ползваш за акарите? Кога слагаш лентите?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от redbull92 Виж публикацията
    Тарти, Варотом ли ползваш за акарите? Кога слагаш лентите?
    Варотом не съм ползвал 6-7 години, оттогава спрях лентите. При мен се получи след две годишно третиране с пушалка с тимол.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    По моето скромно мнение нападенията са винаги след грешка на пчеларя.Крадците усещат по-слабите семейства и ако има луфтове на корпуси,през хранилки, широки входове-нападат отвсякъде.

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Несебър
    Аз съм 99% сигурен ,че е в мен грешката, понеже от няма и месец съм се заел по-сериозно да чета и да се уча. Но кошерите,които загинаха бяха нови. Капаците си прилепваха добре,а дъната и входовете бяха стеснени много преди нападенията.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Подкрепям мнението на Ангел Йосифов че пчелите са били в роева треска.
    И да не дава господ Аспергилоза може би единствената болест засягаща и човека. Дано да са молци.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Ако е с тази рецептата става и сега. Става и със спринцовка, както пише Вальо.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Синдрома на празната глава му казват! Останалото е следствие.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Синдрома на празната глава му казват! Останалото е следствие.
    Да. До момента обаче, когато се окаже, че твоята собствена глава е също от празните.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •