Явно някой не го кефят моите постове и ги трие. Като чета всичко това само се наслаждавам на простотиите които бълват някои хора. Подадените проекти са 3755 - справка на www.dfz.bg. Предстои ранкиране на проектите и тогава се определя границата. Миналата година заради македонските тарикати се влачи обработката на фермерите. Така че не се знае къде ще са новите тарикати и сколко ще забави обработката. Стойте чакайте ранкинга и тогава приказвайте. Ситото ще е с големи дупки.
как се смятат точките, никъде в наредбата не видях ....
Точките се смятат много лесно пчелните семейства по стандартна разлика. Полученото го делиш на 1,95583 и получаваш евра. Еврата ги умножаваш по 0,003+ СПО нарастване * 0,002 но не повече от 4 точки и получаваш крайната сума. 0,003 се прибавя към СПО в приоритетни сектори - животновъдство (без зайци пъдпъдъци или червеи), зеленчукопроизводство, овошки и етеричномаслени култури. Подробности на http://www.dfz.bg/bg/prsr-2014-2020/merki-podpomagane/
Благодаря за отговора - аз съм с 125 кошера = 27,17 точки без да съм планинец и био.
Зпочват снимане на обектите и земите на кандидатите. После и от фонда ще има проверки. Дадоха ми инфо за мнооого кухи стопанства. Празни кошери (обясняват го с третиране). Несъответствие между земи,култури и доход.(излиза, че са сяли по 2-3 реколти) и т.н.
Валко много си осведомен. Мале мале![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
!!!! Летвата още не се знае колко ще бъде. Нашия бърза.
Та, мислите ли, че ако си инвестирал сума, която 6.3 по никакъв начин няма да покрие и дори ще я увеличи, защото бройката ще продължи да се развива, дали към пчеларството е подходено достатъчно отговорно?
Тук ще ви отговоря г-це/г-жа/Георгиева.Според мен да.Из съм бениефицент по 141 мярка 100кошера трябваше да увелича за 5 години сумата е 15 000лв.
Сега вие кажете с колко трябва да ги увеличите за 5 години?За да направим съпоставка къде отговорността е по голяма.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))