Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Бе стига сте им вдигали акциите на Апимел. Факт е, че има фирми, които дават по-високи от цените на Апитрейд и това не е мираж. Не се стискайте, а звънете и питайте. Естествено, че не говорим за 200-300 кг. мед., а за поне тон.

П.П Ако чакате някой, да дойде и да ви моли, да ви купи меда или само да слушате пчеларските лакардии се самозалъгвате. Звънете, питайте, договаряйте и заека, който търсите ще излезе от някой храст.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Като чета темата за цената на меда, мисля, че трябваше да бъде озаглавена - Цената на меда на едро. Никой дума не обелва за цената на дребно. Моето пчеларство е ориентирано на 100% към продажба на мед на дребно, както и за лична консумация. Медът от миналогодишната реколта го продадох - акацията по 12 лв, а полифлорния, предимно липа и ливадни растения - по 10 лв за буркан от 1 кг. Тази година медът ми е само полифлорен, по-малко количество от миналогодишния- около 100 кг и го продавам по 11 лв. Извадих го преди около 2 седмици и до момента от него съм продал около 40 кг, предимно на постоянни клиенти. Когато в продължение на две последователни години ми остане нереализиран мед, продавам част от пчелните семейства, както стана тази пролет. Ако тази зима, медът се свърши и има търсене за още, мога да помисля за минимално увеличаване броя на пчелните семейства през идващия сезон. При пазарната икономика, търсенето определя предлагането. При тези цени, с продажба на мед на едро, изобщо не мисля да се занимавам.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А би ли споделил, ако не е тайна де. Колко мед пласираш на дребно, на годишна база?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А би ли споделил, ако не е тайна де. Колко мед пласираш на дребно, на годишна база?
    От реколта 2015 продадох всичко - общо между 200 до 300 буркана мед. От реколта 2014 ми остана непродаден, по-голяма част от рапичния мед. Тогава цъфтежа на акацията започна малко преди да прецъфти рапицата. За да има къде да събират акациев мед, който се търси много от моите клиенти и да не го смесват с рапичния, се наложи да извъртя не добре узрял рапичен мед. При част от бурканите с рапичен мед се получи разслояване - отдолу кристализира, а отгоре - течен, а при други дори започна да ферментира и да се надига в буркана, a при повечето буркани, медът си изглежда нормално на външен вид.
    Този пост е редактиран от valaz; 02.09.2016 в 17:11.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от SilMart Trading Виж публикацията
    Истината е,че пчелния мед е търсен от цял свят, и че в България се произвежда един от най-качествените, НО не си знаем цената и се продава за жълти стотинки местно и чуждестранно. Да не говорим, че на много от производителите не им пука дори, че някой Китаец може да си го препише 'китайски' и да лепне подобаващата цена /примерно/.
    Те това колко е предъвквано през годините... а най-често използваната реплика - нашия мед служи за подобряване на внесените нискокачествени медове....

Ако пренебрегнем един огромен куп от фактори които определят качеството и цената на даден мед. То в света на пчеларството няма по-престижно и по-голямо признание за качеството на даден мед от медал и приза "Най-добър мед в света" в класовете C1 - C6 на Апимондия. Мнозина определят тази награда като граала в пчеларството, други я сравняват със звездите Мишлен... Доколкото знам България (български мед) няма нито един медал в търговските класове мед. Освен престижа това води и до други по материални плюсове...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Днес продадох още 10 тенекии на 6лв
    Какъв? Акациев, манов, полифлорен или БОРОВ. Има разлика. Като четеш форума имаш чувството, че в БГ има само един вид мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Моята цена тази година е 7лв. на дребно за слънчогледов мед.До миналата година го давах по 6лв. но плучих упреци от мои колеги пчелари с които споделяме общ пазар,че съм им потбивал цените и съответно и аз вдигнах на 7лв.Иначе съм много против до крайния потребител да достига скъп мед а търговците да го изкупуват на безценица!

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Моята цена тази година е 7лв. на дребно за слънчогледов мед.До миналата година го давах по 6лв. но плучих упреци от мои колеги пчелари с които споделяме общ пазар,че съм им потбивал цените и съответно и аз вдигнах на 7лв.Иначе съм много против до крайния потребител да достига скъп мед а търговците да го изкупуват на безценица!
    Аз пък продавам само на дребно. При сравнително нисък добив, но с абсолютно качество съм на ръба при цена от 10лв. По голямата част от клиентите ми (приятели и техни приятели) си купуват 1 до 5 буркана на година, като търсенето е по-голямо през студените месеци. Докато в България меда се консумира основно като лечебно средство и много по-малко като пълноценна и здавословна храна присъстваща ежедневно на масата ни, то и цената на дребно няма да е определяща за това какво количество си позволява да си закупи дадено домакинство. Иначе аз пак съм против ниските изкупни цени на едро (на качесвен и достоверен мед), макари да не ме касаят засега.
    Смятате ли, че при цена от 7лв. продавате толкова по-голямо количество на отделен клиент, че да компенсирате по-ниската продажна цена. Ако си разработвате пазар на гърба на колегите около вас, смятам, че си вкарвате автогол. Дори да успеете да наберете достатъчно клиенти по този начин (нарича се дъмпинг), след това ще можете да обясните евентуална корекция на цената, когато осъзнаете, че тя е определяща за 30% от клиентите, спрямо 70% основани на личното доверие(мой извод и неангажиращо мнение)?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Моя био- полифлорен мед се котира на цена от 6- 15 лева. Целта е да обхвана по- голяма клиентска маса, която да бъде максимално задоволена ценово, артикулно и достъпно. И да не пропусна- правя и всякакъв вид бартери. Ако остане, давам и на прекупвачите. Последното е по- скоро пожелателно, отколкото реалност. Успех на всички!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Подкрепям Павката. Виждал съм му сергията. Опитвал съм му меда. Чудесна е!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •