Съгласни сме, ние сме изрядни във всяко едно отношение и това не ни притеснява. Иначе логиката Ви е грешна - за помощ към пчеларите се изисква документ от купувача, че произведената стока отговаря на законовите изисквания. В нашия случай, ако следваме логиката Ви, трябва да се изисква документ от нашите клиенти, че медът, който продаваме, е качествен, а не от доставчиците ни. От производителите на рамки, основи, кошери и т.н. документ не се търси.
Поздрави
трябва да се запазят 80 % от бройката като доказваш това в срок до 1.12.2016 година - с подпичатан дневник и протокол за есенен преглед, Обикновено срока е 1 година или до следващия де минимис[/QUOTE]
Сигурно и контрола ще засили да ли имаш тия семейства?Защото изискванията са строги,но справедливи.
Честито!
Схемата в момента е много вървежна!
Издават ти хартия, че си си продал меда на прекупвача, но срещу едни фиктивни 5-10 тона отгоре. На този уж продаден мед си заплащаш данъците, а после чакай де минимис.
Какво изкараха на светло?!?! Само създадоха още една хранилка и още един начин да се мачкат пчеларите. Това е рекет! Карат те да платиш данък за стока, която нито си произвел, нито си продал и това само и само да вземеш някакви мизерни пари по де минимис.
Сигурен съм, че ако направят проверки НАП и БАБХ на преработвателите, ще се окаже, че качеството няма и 1/4 от заевеното, а количеството е докарано със смесването на меда със сироп. Какво чакат??? - Да им покажем фактури, че преработватели купуват сироп и/или захар?!?! Или искат да им покажем, как "нощната смяна" смесва сиропа с мед?!?!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
То да не е само с меда така . Трябва зор зорна да се изкараш на печалба въпреки че си на 100% загуба заради тъпаните от НАП. Логика на държавния служител -> На загуба не плащаш данъци, щом не плащаш данъци, значи ги криеш щом ги криеш си нарушител а нарушителите се проверяват и глобяват. Иди ти разправяй на държавния служител че ти е зор и не можеш да поемеш въздух.
И както го е написал Ботев преди толкова години какво се е променило нищо!
В тъги, в неволи младост минува,
кръвта се ядно в жили вълнува,
погледът мрачен, умът не види
добро ли, зло ли насреща иде...
На душа лежат спомени тежки,
злобна ги памет често повтаря,
в гърди ни любов, ни капка вяра,
нито надежда от сън мъртвешки
да можеш свестен човек събуди!
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Днес и аз бях на опашката за " лапачка".Ама то каква опашка, джан-джун никой няма.Явно в МЗХ са наясно с българския пчелар и затова са писали до -7лв.Ако бюджета се разпредели на изрядните, ще вземем по 25лв. То и това не добре, защото цената на меда ще е 2,50лв.
И каква стана: ни да си жив, ни да си умрял.
![]()
Поне доколкото аз имам информация от приятели и познати, за деминимис вероятно са кандидатствали над 90% от всички пчелари. Който не го е имал правото да кандидатства, се е постарал да направи това-онова, и пак е кандидатствал. Ще останете учудени, но по всяка вероятност деминимиса ще бъде усвоен почти на 100%. Единици ще са тези, които не са се разтропали да си опекат питката.
Надявам се МЗХ да публикува официалната статистика, иначе сега всички хвърляме боб. Но ако се замисли човек, трябва един пчелар много да е сгазил лука, за да не може да набере необходимите му документи. Това, че ще има проблем с преработвателите, се оказа кьор-фишек. На практика се получи точно обратното - раздават без проблем удостоверения наляво и надясно на всеки, който си поиска.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))