Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    31.08.2016
    Пчеларски район
    Смолян
    Здравейте,
    В края на юли направих една отводка на три рамки с новозакупена майка. Тъй като нямам изградени рамки, сложих една полуизградена и една основа и храних усилено - (през ден по 0.500л) със гъст сироп захар 2/вода 1. На 29.08 ги прегледах - трите рамки бяха почти запълнени с мед, само в центъра има пило. Другата рамка беше доизградена и наполовина с мед. Основата беше крайна рамка, но не беше изградена. Пчелите по обяд покриваха само старите рамки. Притеснявам се дали майката не е блокирана и няма да се размножат достатъчно, за да презимуват. Има ли смисъл да преместя новоизградената рамка между старите, за да накарам майката да снася в нея. Докога изобщо майката залага пило и има ли време да се размножат достатъчно преди зимата. Моля за съвет.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vins365 Виж публикацията
    Здравейте,
    В края на юли направих една отводка на три рамки с новозакупена майка. Тъй като нямам изградени рамки, сложих една полуизградена и една основа и храних усилено - (през ден по 0.500л) със гъст сироп захар 2/вода 1. На 29.08 ги прегледах - трите рамки бяха почти запълнени с мед, само в центъра има пило. Другата рамка беше доизградена и наполовина с мед. Основата беше крайна рамка, но не беше изградена. Пчелите по обяд покриваха само старите рамки. Притеснявам се дали майката не е блокирана и няма да се размножат достатъчно, за да презимуват. Има ли смисъл да преместя новоизградената рамка между старите, за да накарам майката да снася в нея. Докога изобщо майката залага пило и има ли време да се размножат достатъчно преди зимата. Моля за съвет.
    Малко си прекалил със сиропа. Иначе на другите въпроси почти си си отговорил сам. Ако искаш напиши си въпросите на лични и ще ти отговоря по обстойно.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от vins365 Виж публикацията
    Здравейте,
    Хранил си с прекалено гъст сироп и с количеството си попрекалил 250- 300 грама дневно се препоръчва за силно семейство за отводка, мисля че е множко. Трябвало е да храниш с 1 към 1 по 1 -1.5 литра на седмица. По принцип дори при хранене за попълване на запаси се препоръчва 3 части захар на 2 части вода а при теб 2 части захар на 1 вода е бая гъст сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ако познаят синоптиците за времето през октомври може и да имате и двамата успех,но ако не познаят ще е трудно много да оцелеят

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Дака,нали разбра,че виното е заложено,"хапчетата" са вече 100кг.,ножа е наточен,в склада има 12м3 дърва......Със сняг ли ще ме плашиш.По добре си мисли за сервиза,че ако ми се счупи чашата........Можеш ли да ми отговориш-кога майкопроизводителите си сменят майките?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Дака,нали разбра,че виното е заложено,"хапчетата" са вече 100кг.,ножа е наточен,в склада има 12м3 дърва......Със сняг ли ще ме плашиш.По добре си мисли за сервиза,че ако ми се счупи чашата........Можеш ли да ми отговориш-кога майкопроизводителите си сменят майките?

Не е срамно да каже човек някой път,,Не знам,,А сервиза ще го имаш само да взема хил.лева от де минимиса

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не е срамно да каже човек някой път,,Не знам,,А сервиза ще го имаш само да взема хил.лева от де минимиса
    Ха, ха...като се има предвид ти колко знаеш.....абе направо си си един малък безсрамник. С гени на ламя.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ха, ха...като се има предвид ти колко знаеш.....абе направо си си един малък безсрамник. С гени на ламя.

То сега няма вече незнаещи а само такива без гугал

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Вчера прегледах късните отводки.Положението е трагично,масово са на две три рамки пчелапчела,съответно и с пило колкото кибрит.Стесних ги,разпечатах им по малко мед и ги оставих.Ако оцелеят до май ще им помогна със з. пило,па дано хванат нещо от слънчогледа.

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    С сиропа си запасил семейството, и да местиш рамката насила не можеш да е накараш да работи майката ако има желание ще намери къде да снася.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •