Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 26 от общо 26

Тема: Няма пило

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    С лр съм.семействата са на горен корпус.Има място да снася, преди няколко дни вадих мед аварйно,да освободя пити,а за паша не знам,но от 10 пчели,8 мъкнат бял прашец захарта е 200мл сироп 1:1 през ден,мисля че не е никак много.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Люпено е.В последствие под венеца всичко е пълно с не запечатан мед.За това не я извадих,мисля си че с него ще хранят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Вярно че не се изразих правилно.Става въпрос за питите в които се отглежда пило.Иначе другите които са за мед карат по-повече години.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Камен,далеч съм от това да давам съвети,мнооого съм начинаещ,само ще споделя продължението.При теста силните семейства нямаха акар,но при средни и слаби,разбирай всички с ненормално малко пило-от 8 до13 %.Явно нещо не се разбрахме с варостопа.Веднага напръсках всички с ментово масло,широколистните плевели под дъната на някои порозовяха.

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Мирослав, би ли обяснил по подробно за третирането с ментово масло?

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Увжаван наш съфорумец от години третира само с това и казва че няма проблем с акара.Рецептата я аням от него..На литър вода-20 капки ментово масло.Може да се пръска при всяко отваряне на кошера.Пулвенизира се върху рамките,като колкото повече пчели има отгоре им,по добре.Пръска се, до като започнат да се виждат капчици по пчелите.Дават го напълно беавредно,а дали е така...

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •