С лр съм.семействата са на горен корпус.Има място да снася, преди няколко дни вадих мед аварйно,да освободя пити,а за паша не знам,но от 10 пчели,8 мъкнат бял прашец захарта е 200мл сироп 1:1 през ден,мисля че не е никак много.
С лр съм.семействата са на горен корпус.Има място да снася, преди няколко дни вадих мед аварйно,да освободя пити,а за паша не знам,но от 10 пчели,8 мъкнат бял прашец захарта е 200мл сироп 1:1 през ден,мисля че не е никак много.
Люпено е.В последствие под венеца всичко е пълно с не запечатан мед.За това не я извадих,мисля си че с него ще хранят.
Вярно че не се изразих правилно.Става въпрос за питите в които се отглежда пило.Иначе другите които са за мед карат по-повече години.
Камен,далеч съм от това да давам съвети,мнооого съм начинаещ,само ще споделя продължението.При теста силните семейства нямаха акар,но при средни и слаби,разбирай всички с ненормално малко пило-от 8 до13 %.Явно нещо не се разбрахме с варостопа.Веднага напръсках всички с ментово масло,широколистните плевели под дъната на някои порозовяха.
Мирослав, би ли обяснил по подробно за третирането с ментово масло?
Увжаван наш съфорумец от години третира само с това и казва че няма проблем с акара.Рецептата я аням от него..На литър вода-20 капки ментово масло.Може да се пръска при всяко отваряне на кошера.Пулвенизира се върху рамките,като колкото повече пчели има отгоре им,по добре.Пръска се, до като започнат да се виждат капчици по пчелите.Дават го напълно беавредно,а дали е така...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))