Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 18 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 385

Преглед на хибрид режима

Запазил съм си час за сряда да видя какво ще покаже теста.За десятката не знам дали са се наговорили ама всички се стремят към очите,не знам защо е така но даже съм го и чел някъде.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Вземете си було с по голяма периферия и нямя да ви целят в десятката.Целят главата защото отделя по голяма топина,а и всеки си има специфична миризма.

Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Вземете си було с по голяма периферия и нямя да ви целят в десятката.Целят главата защото отделя по голяма топина,а и всеки си има специфична миризма.
    Не става въпрос за голяма и малка периферия. Жилна ме по челото през булото, т.е. през плата дето е като шапка. И аз се замислих за миризмата, в жегата е нормално да си с потно чело. Вчера направих опит за изпиране на булото /на няколко месеца е/. Вече не смърди на пор, а ухае на лавандула от перилния препарат. Ще видя в събота какъв ще бъде резултата. :D :D :D
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Раждясали обрачи и кафяви петна по платът :D :D :D
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Раждясали обрачи и кафяви петна по платът :D :D :D
    Пчелина ти с разноцветните корпуси ме кефи яко, но и хуморът ти не е за изхвърляне. :D

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Почти винаги преди да сложа булото си слагам шапка.

Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Почти винаги преди да сложа булото си слагам шапка.
    И аз си го мисля, но се чудя в жегата на какъв модел да се спра.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Ето ви нещо много ефикасно,за да не ставате като сумисти тежка категория,като ви понахапят схрускайте 1-2 от тези хапченца,най-обикновен алергозан. ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ ДА ПРОЧЕТЕ ЛИСТОВКАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Алергозана вече е доста овехтял и отдавна е заместен от много ефикасно лекарство на което забравих името,но ще се помъча да го намеря и ще го кача да го видите.От него не ти се спи и действието му е по бързо. Чел съм че може при повече ужилвания да се постави ампула Орбазон под езика.А колкото до булото аз на мойто му поставих от вътре още един пласт плат/по дебел/.

Наблюдател
    Регистриран
    27.06.2014
    ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ. Отскоро се занимавам и имам няколко въпроса.Дано не се повтаря темата, но не ми се четат всичките мнения.Ако е така се извинявам.Преди 10 дни си взех първите отвотки и докато търсехме майките ме ужилиха 6 пъти включително и по лицето една,понеже влезе под булото.Не чувствам болка и не се надувам като изпитах голяма радост че го приемам леко и няма да имам проблеми при работата,което си е дар Божи.На следващия ден обаче се надух.Не прекалено и поносимо,като отшумя бавно за около 48 часа.Не ми се гади ,нищо не ми става само се подувам средно.Казах си че са ми дошли много 6 ужилвания наведнъж и ще я карам по бавно за да свикне организма постепенно.Преди 2 дни поставях основи за градеж и позволих една да ме ужили по ръката.Усетих лека приятна болка,извадих жилото и си казах браво стига толкова слагай ръкавиците,по нататък повече.На следващият ден се надух много,не свръх много но трудно си згъвам ръката.Жена ми е алергична и и сподели че при едно ужилване се надува веднага,и двойно на мен.Днес са минали около 40 часа от ужилването а ръката още ми е надута.Минавам я през студена вода и болката спира за малко.Та въпросът ми е защо сега се надух повече при едно ужилване отколкото от 6 преди 10 дни.Бих искал много да свикна с жиленето .Кажете ми някаква схема ако има изобщо такава за т.н . ''КОНТРОЛИРАНО ЖИЛЕНЕ''. Примерно 10 пъти по една през 6 дена,после по две през 7 дена и така нататък. Знам за ползите от пчелната отрова и понеже мисля да съм сериозен с пчелите искам на всяка цена да свикна с отровата независимо колко време ще отнеме това.Аз съм търпелив.Понеже съм ветеринарен лекар сега си спомням от Имунологията че организмът се сензибилизираше до определен етап ,тоест вече има антитела и затова по бързо и бурно реагира след повторно жилене.Но имаше и някакъм праг след които сензибилизацията изчезва и вече няма алергична реакция.Но това са само Учебници а за мен е по важен опитът на хора минали през това. Понеже съм против лекарствата ,кажете ми нещо природно да се мажа или да пия,и чак в краен случаи лекарства.Извинявам се ако въпросите ми са глупави ,но моля да ми дадете съвет.Не бих искал да съм постояно опакован около преличките ми. Много късмет и успехи на всички колеги

Страница 8 от 18 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •