Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Аз съм против да има уравниловка. Защо за всички? Помисли кога имаше уравниловки и дали тогава беше честно? Сега като няма значение дали си плащала осигуровки или не има уравниловка, е тези които са плащали дали са доволни? Уравниловките не са добри според мен. Трябва да има правила (не спускани в последния момент) и да се спазват и след това тези които не ги спазват не получават.
Защо за всички ли? Защото всички са под един знаменател - условията. Дори при някой преваля дъжд и ще дръпнат малко семействата, а при други още не е капнало капка и е пустиня. И още нещо. Едни тарикати добре боравещи с бумагите макар и не засегнати, може да се облагодетелстват, а други нямащи такива възможности, но имащи голяма нужда от помощ ще лапат мухи. Сега ще ме апострофирате: Ами да се е научил. Не, не е така. Има много фактори които пречат на много хора да се наредят за "помощи". И няма и да го направят, а ламите отдавна са подготвили документите и чакат само да ги пуснат, а дори може и да са вече там някъде и да са парафирани вече. Както и да е. За тези които са плащали осигуровки и за тези които не. За това си е виновна държавата и само държавата. Или ще има закони, а то има, но не се изпълняват както трябва. Защо се допуска някои тарикати да минават метър? Не само тук. То е навсякъде. Сам казваш, че има някакви правила които се спускат в последния момент. Това не ти ли говори за една безконтролност, безхаберие, безотговорност, за една слабост в управлението, за какво ли не щеш, но да не ги изброявам недъзите. А след като ги пуснат започват да ги премахват, преправят и ред други неща. Незапознатост с материала, некомпетентност и, и. и........нека всички да са на една стартова линия и всички да работят. Който е кадърен напредва, а който не е, навън от състезателната пътека. Какви са тия допинги и финансови инжекции? Какво е това разхвърляне на пари? Казах го и преди, казвам го и сега: - не са си намерили майстора.