Тая схема с един лев няма как да стане, нали виждаш какво искат приход от минимум 40лв на пчелно семейство...
Би трябвало продажбата на продукция да се доказва с даначната декларация, имаш 100 пчелни семейства, реализирал си продукция за над 4000 лв, за които дължиш данък от порядъка на 120-тина лева, ако си бил изряден и си си плащал осигуровките 12 месеца, който е "шикалкавил", понеже държавата му е позволявала, и сега се опитва да вкара нещата в релси - ще надава вой до небесата...
И аз съм учуден, че това ограничение го няма във файла.
Според мене ограничението за 200 кошера не е премахнато, защото никой не им го е искал това. По-скоро според мене това е техническа грешка във файла, който ни го изпратиха - все пак цял ден са си го подмятали насам-натам и всеки е писал по него какви ли не корекции и предложения.
Продължавайте да обсъждате и да давате предложения. Вече има няколко много точни и добре обосновани предложения, с които съм съгласен, и които ще ги включа в окончателното предложение от КБП и БПРА.
[QUOTE=Пламен Керчев;105028]Щом искат изрядни ЗП за 2016 , то си е задължително да са внасяни всички осигуровки от началото на годината. Какво е това 4 от 8 . Трябва да е 8 от 8.
Колега, погледнато от моята малка камбанария( 60-на кошера) мисля, че позицията ти е доста крайна. Продавам меда си само с документ и изрядно си плащам данъка от доста години. Да, в последните три временно прекратявам дейността за 3 месеца през зимата и това съвсем не е дребен тарикатлък - да измамя държавата(, която по закон го разрешава) със 70-80 лв. на месец, а да не лиша семейството си от тях. Да, съгласен съм с твоето предложение, но нека се заложи от 01.01. 2017 г. и тогава всеки да си прави сметката. Иначе, ситуацията яко наподобява на 6.3 - поставиха неизпълними условия и вместо "нежеланите" 10 000, допуснаха под 4 000. С уважение!
[QUOTE=ГАЛДИМ;105049]
Това с прекратяването не ми е ясно.Сега ако искам да прекратя къде трябва да дена пчелите?Или прекратявам и пак си имам 200 кошера?Що то ако прекратиш дейсността според мен трябва на пролет да имаш 0 кошера, или се лъжа.А колега да знаеш че те подкрепям за това че ги спестяваш за семейството що то и за мен това са хвърлени пари на вятъра
[QUOTE=ГАЛДИМ;105049]Да съгласен съм че новите правила трябва да се въведат от следващата година и всеки да си прави сметката ,как и защо. Същото се отнася и за удостоверението за качеството на меда . От тук на татък продажбите да са придружени с такова удостоверение.
Регистриран съм като ЗС ,но не съм си продал меда от 2015г,какви доходи да декларирам? За тази година също не съм решил да го подарявам,това не значи,че не си обгрижвам пчелните с-ва! Ако дадат тези помощи добре,ако не здраве да е! Но си мисля,че по този начин те задължават да си продадеш меда независимо дали е на добра за теб цена!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))